2. PLENUM TTF-a

Jučer, 17. Listopada 2016. godine održan je 2. Plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu (u daljnjem tekstu Fakultet).

 

Plenum se održao u skladu s prvim plenumom, odnosno neispunjenjem zahtjeva istog. Prije svega, zahvaljujemo se svim sudionicima 2.Plenuma, tj. svima koji su uspješno pristigli prije nego li je dekanica Bischof zatvorila vrata fakulteta i time dio studenata zaključala unutar zgrade fakulteta, a dijelu onemogućila ulazak u prostorije istog. Također, napomenuli bismo da je dekanica zabranila pristup medijima.

 

Točke o kojima se raspravljalo direktno se nadovezuju na odluke i potraživanja prvog Plenuma, na koje se Uprava odbila očitovati - prema izjavi dekanice Bischof navodi plenuma su neargumentirani i paušalni. Studentski zbor i prodekani istog fakulteta nisu se izjasnili, niti odstupili s funkcije.

S obzirom da je na prošlom plenumu izglasano da će se sljedeći održati unutar zgrade fakulteta, te je za to na vrijeme predana zamolba, dekanica je ponovo odgovorila negativno na potraživanje nudeći zatvoreni sastanak s Upravom, članovima Studentskog vijeća i studentima u 17,00h.

Zatraženo vrijeme, s početkom u 19,00h zbog spriječenosti studenata shodno nastavnim dužnostima te dekaničino odbijanje da se na sastanku pridruže svi građani RH, nije odobreno te na posljednju zamolbu plenuma nije pristigao nikakav odgovor. Sudionici su stoga mirnim putem zauzeli prostoriju unutar zgrade s početkom u zatraženom vremenu.

Točke dnevnog reda:

1.Snimanje plenuma - naknadno uvršteno na prijedlog plenuma i prihvaćeno u dnevni red.

2. Poziv na odgovornost:

a) Razrješenje Uprave

b) Razrješenje Studentskog Zbora

U objašnjenju točaka u kojima se poziva na odgovornost, podtočka Razrješenje Uprave, navedena je problematika vezana uz propuste te dodatno pojašnjen ilegalni upis kolegija u studomat u svibnju akademske godine 2015/2016., za koji dekanica Bischof tvrdi da je učinjen na potraživanje studenata što nije istina. Dodatno je elaboriran problem participiranja troškova studija gdje neslaganje podataka u ISVU sustavu ne odgovora ugovorima o plaćanju za istu akademsku godinu.

Moderatori navode kako se (ne)odgovornost uprave ne bi trebala zrcaliti na leđima studenata kojima nije u opisu studiranja baviti se kontroliranjem birokracijskih postupaka koje provodi fakultet.

Pitanje apsolvenata još uvijek ostaje neriješeno jer se dekanica nije izjasnila o istom nakon priloženih dokaza iz indexa koji sadrže istoimeni pečat.

S obzirom da je od 10.10. ostavljen rok od 14 (četrnaest) dana za isplatu honorara, pročitani su novopristigli dopisi suradnika Darka Fritza i Marije Kulušić kojima nije isplaćen honorar unatoč svoj predanoj papirologiji. Kao dodatni razlog zatraživanja razrješenja uprave navodi se prolaznost kolegija pod vodstvom prodekanice za financije E.Vujasinović kao nositeljice kolegija, koja se također nije očitovala.

U podtočki vezanoj za razrješenje studentskog zbora, plenum se ponovo pozvao na članak 5. o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama koji nije ispoštovan, unatoč pokušaju uspostave dijaloga kvaliteta života studenata je narušena. Navodi se da još uvijek postoji veliki broj studenata koji nisu uvedeni u sustav te time nemaju studentska prava.

Izglasane točke plenuma:

1. Razrješenje te javno očitovanje Studentskog zbora do petka u 12:00h,

2. Blokada fakultetskog vijeća 31.10. u 9:00h

3. Akcija dijeljenja informativnih letaka studentima 25.10. ispred zgrade Fakulteta

4. Rođendanska čestitka rektoru Borasu 25.10.

5. Apel na novog ministra MZOŠ prilikom primopredaje dužnosti

6.Termin sljedećeg plenuma 31.10

7. Izglasan moderator sljedećeg plenum

Foto: TTF

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner