"Konji bili, konji vrani" 2017.

Tradicionalna je manifestacija, održana 18. lipnja u organizaciji istoimene novogradiške udruge, a pod pokroviteljstvom grada.

„KONJI BILI KONJI VRANI“ 2017.

Četvrtu godinu za redom okupila je rekordan broj sudionika i to sa šireg novogradiškog područja, s područja cijele BPŽ, ali i iz Novske, Iloka, Ernestinova, Varaždina, Kutine, Vinkovaca.

I posjetitelja, koji su istinski uživali u ljepoti i gizdavosti  konja lipicanaca i hladnokrvnjaka, raskoši tradicijskog blaga pokazanog i nošnjama i pjesmom, ove je godine bio rekordan broj. 

Upriličeno je natjecanje u nekoliko kategorija: ljepoti slavonskih zaprega i vožnji preciznosti, kao i teklićkom jahanju, a zahvaljujući kvaliteti, sudjelovanju na natjecanjima i odličnoj organizaciji ove manifestacije, novogradiška udruga "Konji bili, konji vrani" dobila je i mogućnost održavanja 2. kola natjecanja u vožnji jednoprega i dvoprega za Kup RH.

Prekrasno urešene svatovske zaprege, njih 11, pune snaša, baja i tamburaša, provezle su se ulicama grada, najavljujući tako svečanost i slavlje slavonske kulturne baštine.

„KONJI BILI KONJI VRANI“ 2017.

Najljepše okićenom svatovskom zapregom proglašena je zaprega Željka Matijevića iz Bodovaljaca, drugo je mjesto pripalo zaprezi Tomislava Ivića iz Lužana, a treće Mihaelu Tandariću i Slavonskog Kobaša. Za najbolje uparenu zapregu prvu nagradu je dobio Mladen Mateković iz Visokog kod Varaždina, drugi Slavko Tepavac iz Bročica kod Novske, a treći Marijan Čuletić iz Slavonskog Kobaša. Za najatraktivniju zapregu proglašena je zaprega vlasnika Željka Klilića iz Cernika, a najraspjevanija bila je zaprega Filipe Miloš.

Utakmicu preciznosti vozili su: Mihael Tandarić, Valentino Barta, Darko Čelik-Čaruga,Dražen Madžarević, Tomislav Ivić, Matej Bobalić, Mladen Mateković,Slavko Tepavac,  Ivan Ferić i Željko Matijević.U baraž su se plasirali Željko Matijević i Marijan Čuletić. Natjecanje u vožnji preciznosti zaprega završilo je slijedećim rezultatima: prvi je Željko Matijević iz Bodovaljaca, drugo mjesto pripalo je Marijanu Čuletiću iz Slavonskog Kobaša, a treći je Ivan Ferić iz Vinkovaca.

Potom je uslijedila utakmica 2. kola kombiniranog Kupa RH u vožnji jednoprega i dvoprega. U vožnji jednoprega sudjelovali su: Ivan Mirković, Ivan Lucić, Dražen Madžarević, Dalibor Garić, Filip Nikolić, Andrija Obrovac, Domagoj Grgić, Ivan Nikolić  i Klara Devčić.

Prvo mjesto pripalo je Andriji Obrovcu, drugi je Ivan Mirković, a treći Ivan Nikolić.

U vožnji dvoprega sudjelovali su: Ivan Mirković, Drago Ivušić, Boris Liović, Ivan Đurasović, Ivan Lucić i  Domagoj Grgić.

Prvi je  Drago Ivušić, drugo mjesto Domagoj Grgić, a  treći Ivan Mirković.

U teklićkom jahanju sudjelovali su: Ivan Nikolić, Matej Bobalić, Filip Nikolić, Ivana Krolo, Ivan Marošević, Luka Turkalj, Ivan Ferić, Marta Marjanović, Nora Despotović, Ivan Martić i Klara Devčić. Treća je Nora Despotović, drugi je Ivan Marošević i prvo mjesto odlična Klara Devčić.

„KONJI BILI KONJI VRANI“ 2017.

Sve čestitke organizatorima na još jednoj uspješnoj i atraktivnoj manifestaciji "Konji bili, konji vrani" i svim članovima Udruge i na domaćinstvu, uslužnosti i ljubaznosti. Dok je ovakvih entuzijasta i zaljubljenika ostat će živa naša prebogata baština za mnoge generacije, koje će se njome dičiti, ali po njoj biti i prepoznatljive na ponos svoga roda.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner