Phishing kampanja prema korisnicima internet bankarstva

Nacionalni CERT Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet upozorava da je posljednjih nekoliko dana u tijeku intenzivna phishing kampanja prema korisnicima internet bankarstva u Republici Hrvatskoj.

Napadač se u phishing poruci ("From:" polju) predstavlja u ime banke te cilja na korisnike najvećih hrvatskih banaka. Upozoravaju se korisnici e-bankarstva da dodatno provjere sadržaj elektroničkih poruka koje zahtijevaju žurno postupanje, uplatu financijskih sredstava i/ili sigurnosnu provjeru podataka.

Riječ o prijevari koja korisnika navodi da otkrije svoje povjerljive podatke, što napadači koriste za krađu. Svaki put kada se upisuju takvi podatci u web preglednik, provjerite na kojoj se točno domeni nalazite. Naziv domene mora točno odgovarati nazivu banke i sadržavati hrvatsku nacionalnu (vršnu) domenu .hr.

Ukoliko primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja, ili u slučaju sumnje vezano uz pristup na internetsko bankarstvo, čim je moguće prije javite se korisničkoj službi vaše banke.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner