"Ljetni atelje-radionica grafike"

Edukativno-kreativna radionica, peta po redu, održane u sklopu ovogodišnje 16. manifestacije "Ljeto u knjižnici".

Bila je namijenjena djeci starijoj od 8 godina, no u izradi sitotiska sudjelovali su i svi zainteresirani mlađe dobi, jer djeca, podsjećamo, vrlo rado dolaze sadržajno provesti ljetne praznike u Dječjem odjelu Gradske knjižnice.

Zahvaljujući entuzijazmu djelatnika: prof. i dipl. knjiž. Biljane Dakić, ravnateljice, višeg knjižničara i prof. Branka Kolića, knjižničarkama Mirjani Pranjić, Anki Višić, Renati Matijašević te brojnim volonterima-voditeljima radionica, koji ne žale ni truda ni vremena posvetiti se u svakom trenutku najmlađim sugrađanima.

Današnju radionicu vodila je Ivana Škvorčević, grafička dizajnerica, studentica treće godine likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, djevojka koja uz slikarstvo i kiparstvo, preferira konceptualnu umjetnost i multimediju i iza koje su već brojne skupne, ali i nekoliko samostalnih izložaba i izvan granica RH. Dobitnica je i dekaničine nagrade na Akademiji za svoj rad i doprinos razvoju umjetnosti.

Kako nam je sama rekla, izuzetno voli raditi s djecom, koja su, prema njezinim riječima mali umjetnici i veliki kreativci. I sama je bila polaznica ovih radionica, a kao volonterka-voditeljica doprinosi "Ljetu u knjižnici" već 4 godine.

Suvoditeljica je bila prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice NG, koja je uz riječi dobrodošlice upoznala djecu s Ivaninim dosadašnjim radom i uspjesima, a za vjernost Knjižnica ju je nagradila vrijednom knjigom o grafičkom dizajnu. Pri realizaciji radionice pomogla je još jedna volonterka Sandra Ravlić, kao i knjižničarka Ivana Maričević.

-Cilj ove manifestacije, koja traje već 16. godina, je oplemeniti ljetne praznike svoj djeci kako grada NG, tako i šire okolice, a gotovo svakoga ljeta pridruže se i djeca iz drugih hrvatskih gradova ili inozemstva koja praznike provode kod rodbine u našemu kraju. U ovih pet radionica sudjelovalo je više od 200 djece, što dovoljno govori o zainteresiranosti  za ovakve sadržaje. Na ovaj način promoviramo knjigu i knjižnicu, koja djeca osjećaju kao svoj drugi dom- istaknula nam je, među ostalim, ravnateljica Dakić.

"Ljeto u knjižnici" nastavlja se radionicama i u kolovozu i to 1. dana osmoga mjeseca radionicom "Čarobni let vilinog konjica", koju će voditi  dugogodišnja kreativna suradnica Gabrijela Tančak, a djeca će se okušati u quilling tehnici -umjetnosti stvaranja dizajniranih ukrasa od papira, dok će literarni dio radionice voditi prof. Biljana Dakić. Potom 17. kolovoza slijedi radionica koju je osmislila knjižničarka Mirjana Pranjić, a bit će provedna u suradnji s Udrugom "ECKO" i suosnivačicom Đurđom Trupinić, učiteljicom u OŠ "Mato Lovrak", a djecu će poučiti pletenju prstima. Ovogodišnje "Ljeto u knjižnici" završit će radionicom izrade origamija i dječji uratci bit će prodavani na humanitarnom koncertu 23.rujna kojim se želi pomoći liječenju mladića Marija iz Starog Petrovog Sela. Datum održavanja ove radionice Knjižnica će naknadno objaviti.

DSCN0466

DSCN0471

DSCN0474

DSCN0475

DSCN0477

DSCN0478

DSCN0483

DSCN0484

DSCN0486

DSCN0495

DSCN0496

DSCN0497

DSCN0499

DSCN0501

DSCN0502

DSCN0504

DSCN0505

DSCN0506

DSCN0507

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner