Dr.Slavica Konjević-Pernar nova-stara predsjednica novogradiške Podružnice HLZ

Članovi novogradiške Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora 5. su listopada održali Izbornu skupštinu na kojoj su izabrali čelne ljude Zbora te članove pojedinih tijela neophodnih za rad HLZ-a.

Izbornu Skupštinu vodilo je  Radno predsjedništvo u sastavu: predsjednik dr. Dragan Smoljanac, koji je inače 16 godina vodio NG podružnicu HLZ i članovi dr. Mandica Prgić i dr. Marijana Panijan-Romić.

Jednoglasno je, za predsjednicu u slijedećem četverogodišnjem mandatu, izabrana dosadašnja predsjednica dr.  Slavica Konjević- Pernar. Za dopredsjednice dr. Ana Eržić, dr. Dubravka Klobučar, tajnica je dr. Vesna Oršulić, rizničarka dr. Tamara Radojčić. Oni ujedno čine i uže Predsjedništvo, a  ostali članovi Predsjedništva, koji će po potrebi pomoći su:  dr. Danica Smoljanac,  dr. Dragan Smoljanac, dr. Boris Lovrić i dr. Valentina Strinavić. U Sud časti izabrani su: za predsjednicu dr. Mandica Prgić i članovi dr. Marijan Glavaš i dr. Krunoslav Ravlić. Novi nadzorni odbor čine: predsjednica dr. Zlata Šarić i članovi dr. Marijana Panijan-Romić i dr. Jozo Mihaljević.

 

U sklopu Izborne skupštine izvješće o radu prezentirala je dr. Slavica Konjević-Pernar i tom prigodom, među ostalim, istaknula:"Nastojali smo dostojno ispratiti i naše prethodnike, dugogodišnje predsjednike i članove Predsjedništva, ali nastojali smo zadržati i sve ono što se u praksi pokazalo dobro. Dostojno i časno ispraćamo i naše umirovljenike kada odlaze u mirovinu. Svake godine sam s dr. Čankom posjetila u ime HLZ-a i vječna počivališta naših kolega liječnika. Dobre odnose njegujemo i dalje s Hrvatskom Ligom protiv raka, pa najavljujem u studenom – mjesecu borbe protiv raka stručno predavanje. Dolaze nam gosti-predavači s Instituta iz Zagreba. Prošle godine smo sudjelovali s cjelokupnim lječništvom Hrvatske i mi, predstavnici naše Podružnice, u Koloni sjećanja u Vukovaru. Uvijek se rado okupimo ovdje u našem prostoru na zajednička druženja, a najčešće je to uz božićne blagdane kada organiziramo i prigodan domjenak. 

Kruna ovog četverogodišnjeg mandata je prošlogodišnja proslava 60. godišnjice HLZ za koju mislim da je bila dobro organizrana i dostojanstveno obilježena u zajedništvu. 

Od 2014. godine nemamo više vlastitoga računa iz praktičnih razloga, pa sva plaćanja idu preko HLZ u Zagrebu. A s obzirom da je prošle godine bio odličan odaziv i atmosfera na Liječnički bal i ove godine smo ga organizirali i održat će se 27. listopada u "Slavonskom biseru", a pozvani  su i dobro došli su svi vaši prijatelji i svi željni druženja i dobre zabave. Naravno, nastavit ćemo redovna mjesečna stručna predavanja".

Poslije ponovnog izbora za predsjednicu dr. Slavica Konjević-Pernar uz zahvalu na povjerenju za novi četverogodišnji mandat istaknula nam je u razgovoru sllijedeće:"Čast je obnašati ovu fukciju. Rad HLZ doprinosi i većem zajedništvu nas liječnika, razmjeni iskustava, u konačnici i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi u cjelini. Kao predsjednica predstavljam kolege liječnike s novogradiškog, ali i novljanskog područja, zapravo liječnički ceh ovoga područja u centrali u Zagrebu. Sav posao u HLZ-u obavljamo volonterski i teško ga je prihvatiti ako nemate volje, želje i entuzijazma".

Poslije Izborne skupštine stručno predavanje s temom "Akupunktura-istina i izazov" održala je dr. Suzana Posavčević, specijalistica obiteljske medicine.

DSCN3613

DSCN3616

DSCN3624

DSCN3626

DSCN3628

DSCN3629

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner