Drugi dan susreta Udruga udovica HBDR-a RH nastavljen sportskim susretima

NGB-08.10.2017-103

U nedjelju, 8. listopada na Dan neovisnosti  nastavljeni su sadržaji vezani za Susret udruga udovica HBDR-a RH koji je organizirala Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Nova Gradiška, a u povodu obilježavanja 25. obljetnice ove udruge.

Poslije svete mise, u povodu Dana neovisnosti, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata iz cijele Hrvatske su položile vijence i upalile svijeće zajedno s Dinkom Tandara, izaslanikom ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Društvenom domu predstavljeno je 14 ekipa koje su se natjecale na 18. kuglačkom turniru Udruga udovica HBDR-a RH. Pozdravili su ih Vjekoslava Karešin, predsjednica novogradiške udruge, Vinko Grgić, novogradiški gradonačelnik, Danijel Marušić, Brodsko-posavski župan i pomoćnik ministra i njegov izaslanik Dinko Tandara, koji je i otvorio ovo tradicionalno natjecanje održano u kuglani "Exit". Održana su i natjecanja u pikadu, belotu i društvenim igrama. Udovice je ugostio i Rekreacijski centar „Iv“ gdje im je uz fitnes prezentirana važnost fizičke aktivnosti za zdravlje.

NGB-08.10.2017-106Predsjednica novogradiške udruge udovica Vjeksolava Karešin zahvalila je svim sudionicima ovog sportskog susreta, kao i pokroviteljima svečanosti, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Gradu NG, Brodsko-posavskoj županiji, općini Gornji Bogićevci. Ujedno je pomoćniku ministra branitelja Dinku Tandari uručila Plaketu koju je udruga namijenila Ministartsvu u znak zahvale za sve što su za njih učinili i za suradnju tijekom  25. godina.

Susret Udruga udovica HBDR-a RH

Otvorenje sportskih susreta nastupom je oplemenila Pjevačka skupina "Aurora" iz Nove Gradiške,a među članicama su i dvije, čiji su očevi  živote dali za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner