Svečanost i zahvala dragovoljnim darovateljima krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška 

Dragovoljni darovatelji krvi

8. je studenoga u prostoru restorana "Slavonski biser" održana tradicionalna svečanost u čast dragovoljnih darovatelja krvi, samozatajnih, ali velikih i plemenitih ljudi, zapravo istinskih heroja, koji za spašavanje života nesebično  daruju svoju krv. Što ima plemenitije od toga?

Čestitke je okupljenima u povodu Dana dragovoljnih darovatelja krvi uputio Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog Crvenog križa i među ostalim istaknuo: "

Zahvaljujem Vam za plemenitost, solidarnost, dobrotu i nesebičnu ljubav, koju ste do sada iskazivali prema čovjeku. Činom darivanja krvi, a vođeni ljubavlju prema bližnjemu Vi ste dali svoju krv, vrijeme i trud.

Dragi darivatelji svaki put kada dolazite na akcije darivanja krvi to činite otvorena srca i ispružene ruke, ruke koja daje. Plemenito je davati, ali ima li išta plemenitije nego kada darujemo dio sebe. Ali znajte da je ruka koja daje uvijek iznad ruke koja prima.

Dragovoljni darovatelji krvi

Hrvatski Crveni križ ponosi se Vama i želimo da se i Vi tako osjećate, jer Vi svojim uzorom i primjerom štitite plemenite ciljeve. Stoga Vas pozivam da svojim primjerom humanosti i izgrađenim pozitivnim stavom o dobrovoljnom davanju krvi potaknete u svojoj sredini nove, a osobito mlade osobe da se pridruže i daju svoj pozitivan doprinos".

U ime Grada Nova Gradiška darovateljima krvi čestitke je uputila Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti te im zahvalila na iznimnoj humanosti, a kako je istaknula i sama je postala darovateljica krvi prilikom jedne vrlo ozbiljne situacije i tada je, kako je naglasila zapravo i shvatila koliko je krv dragocjena u spašavanju ljudskih života.

I sam višegodišnji dragovoljni darovatelj krvi, Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, također je uputio čestitke svim darovateljima, posebno jubilarcima, a potom i Žarko Butina, u ime općine Nova Kapela, ujedno i predsjednik Općinskog odbora Crvenog križa.

Dragovoljni darovatelji krvi

Dodjela Priznanja i nagrada

Ove godine nagrade su namijenjene za ukupno 105 darovatelja i darovateljica krvi: za 5 puta darovanu krv priznanja i značke primit će 8 darovateljica; za 10 puta darovanu krv njih 8. Za 20 puta darovanu krv (žene u rangu kao muškarci 30 puta) Priznanje je primila Štefanija Giliczer; za 25 puta darovanu krv (žene u rangu kao muški 40 puta) Željka Ćorković i Maja Krstanac.

Za 10 puta darovanu krv priznanja i značke primili su 23 darovatelja; za 20 puta njih 17-Hrvoje Anđelković, Marijan Bakunić, Ivica Blažić,Marko Ciprić, Nenad Cvjetković, Alen Galik, Robert Ivančić,  Zlatko Kolić, Bruno Menegoni, Darko Mujić, Milan Ranisavljević, Marko Sabljak,  Krešimir Severinac,  Ivan Smoljanac, Darko Trinc,  Tomislav Vlainić, Ivan Zadro; za 30 puta darovanu krv Priznaja je primilo 11 darovatelja- Dražen Barišić, Nikola Božić, Antun Brajdić, Albert Brkljača, Stjepan Budić, Damir Elbetović, Berislav Maćašević, Alojz Strinavić, Stjepan Turčin,  Josip Vonić, Nedjeljko Zečević;  za 40 puta darovanu krv Priznanja je primilo 18 darovatelja- Jurica Borojević, Tomislav Butumović, Ivo Ciprić, Mirko Ćumurdžić, Marko Derežanin, Zdravko Ferković, Zvonimir Jakovac, Antun Jevicki, Mladen Klaić, Luka Marjanović, Marin Marjanović, Pero Petrić, Goran Popčević, Josip Romić, Igor Šupica, Stanislav Švađumović, Nikola Trapić, Verner Veselić.

Za 50 puta darovanu krv Priznanje i brončanu medalju primilo je 11 darovatelja- Darko Bokulić, Dragutin Brlić, Ivan Butumović, Davorin Ćalić, Antun Đurić, Stjepan Kruljac, Josip Mašić, Mario Matokić, Darko Oršulić, Franjo Pavlović, Stjepan Pocrnić.

Za 75 puta darovanu krv Priznanje i srebrnu medalju u novčanom obliku primila su dva darovatelja- Dragan Kotorac i Josip Repčen.

Za 100 puta darovanu krv Priznanja i zlatnu medalje u novčanom obliku dobila su 3 darovatelja-Tihomir Grdenić, Ivan Koren i Branko Medunić. Nagrade za 75 i 100 puta darovanu krv osigurao je Grad Nova Gradiška, a uručila ih Mihaela Đeraj.

Za 125 puta darovanu krv posebno priznanje Hrvatskog Crvenog križa i novčana nagrada općine Nova Kapela primio je Milan Marković, a nagradu mu je uručio Žarko Butina. Unatoč zdravstvenim problemima i kretanju uz pomoć dvije štake Milan  Marković je ponosno primio svoju nagradu i uz omijeh rekao kako su mu nalazi uredni i kako s darovanjem krvi nastavalja i dalje.

Dragovoljni darovatelji krvi

Priznanja i nagrade uručili su Jasminka Štanfar, djelatnica Gradskog društva Crvenog križa NG s najdužim stažom, Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog Crvenog križa, Zrinka Ferenčina, predsjednica GDCK, Mato Modrić, predsjednik ŽDCK, Žarko Butina, općina Nova Kapela i Mihaela Đeraj, grad NG.

Na svečanosti uz Dan dobrovoljnih darovatelja krvi bili su nazočni i Neno Kladarić u ime Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod,Ivica Marjanović,pročelnik jedinstvenog upravnog odjela općine Davor, ujedno i predsjednik Općinskog odbora Crvenog križa, Zrinka Grgić, predsjednica Općinskog odbora CK općine Okučani,u ime općine Dragalić Darko Ban, načelnik PP Nova Gradiška Marin Marjanović, načelnik PP Okučani Zrinko Kapetanić i u ime ETŠ i ekonomske škole NG pedagoginja Mira Linjaković, kao i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa NG Almira Čar i Dominik Gubić.

Dragovoljni darovatelji krvi

 

Svim dragovoljnim darovateljima krvi još jedanput čestitamo i od srca zahvaljujemo na plemenitosti i humanosti.