Psihoedukacija"Važnost mentalnog zdravlja u pomagačkim zanimanjima", Udruga "Pozitiva"

Udruga "Pozitiva" u okviru projekta "Putokaz za zdravi grad 2" kojeg realizira uz potporu Grada Nova Gradiška, u suradnji sa Crvenim križom Nove Gradiške održat će psihoedukaciju na temu „Važnost mentalnog zdravlja u pomagačkim zanimanjima“

, namijenjenu ljudima koji se bave tzv. pomagačkim zanimanjima. ( soc. radnici, liječnici, nastavnici, str. suradnici...)
Iako stručnjaci pomagačkih zanimanja imaju bazična znanja o sindromu profesionalnog izgaranja, najčešće njegove simptome ne identificiraju kod sebe ili ih zanemaruju, čime dodatno nanose štetu vlastitom mentalnom zdravlju.
Problemi spavanja i umor postaju kronični, vitalna energija slabi i sve to otežava rad u pomagačkim zanimanjima. Stoga je rano prepoznavanje simptoma profesionalnog izgaranja i rad na sebi radi njihova ublažavanja/otklanjanja itekako važan da kod stručnjaka-pomagača ne dođe do obezvrjeđivanja sebe, svog posla i života uopće i percepcije niskog osobnog postignuća.
Psihoedukaciju će provesti prof. psihologije Ivana Tomić- Pavlović 16.11.2017. godine u 12:00 sati u prostoru Crvenog križa Nove Gradiške. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.
Ovom psihoedukacijom Udruga "Pozitiva" započinje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti"

Mira Linjaković,prof.savjetnik
Predsjednica Udruge "Pozitiva"

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner