"Glazbom protiv ovisnosti"

Cjelovečernji je koncert, kojega su 30. studenoga u Domu kulture pripremili učenici i profesori novogradiške Gimnazije, a u povodu Dana grada i  Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Glazbom protiv ovisnosti

Okupljenim roditeljima, profesorima, djelatnicima Gimnazije riječi dobrodošlice uputila je ravnateljica prof. Ljiljana Ptačnik, a potom je, na mladalački i osebujan način, voditeljsku ulogu preuzeo Karlo Szabo.

Na glazbeno putovanje poveo je odličan pjevački zbor pod ravnanjem prof. glazbene umjetnosti Matee Jelinić, a potom su se nizali nastupi dva Rock benda, pod vostvom prof. Gorana Ruškana, Tamburaškog sastava pod vodstvom prof. Branimira Krambergera. Publika je imala prigodu uživati i u izvedbama različitih domaćih i stranih skladbi vrlo talentiranih solista i solistica, a koncert su na poseban način začinili Vjeko Banovčić i Tin Katalenac te Barbara Dautović i Goran Potočki.

 Glazbom protiv ovisnosti

-Mnoge aktivnosti smo u Gimnaziji upriličili u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, izložbu razrednih plakata protiv ovisnosti, izuzetno zanimljivu i uspješnu debatu s temom "Reci NE ovisnosti", a večeras ćemo na ovom velikom koncertu pokazati najbolje od najboljega. Koncert "Glazbom protiv ovisnosti" nastao je iz prijašnje akcije  "Aukcijom protiv ovisnosti". Ipak smo se odlučili na neprofitabilan način, kako i treba biti, jer želimo nešto dati i pokazati tko smo, što smo i što sve možemo. Ovaj koncert zajednički je trud svih učenika i profesora, a vjerujte  vrijedno se radi i vježba od prvoga dana nastave, 4. rujna. Vidjet ćemo i čuti mnoge mlade, a vjerujem i buduće glazbene umjetnike, nekoliko izuzetnih solo točaka. Vrlo sam ponosna i sretna što su se odazvali sudjelovati na koncertu i Vjeko Banovčić, Tin Katalenac i Barbara Dautović. To su naši učenici, glazbenici, koji su svoj put prema glazbenoj afirmaciji, započeli za vrijeme pohađanja naše škole- istaknula nam je u razgovoru prije koncerta prof. Ljiljana Ptačnik.

Glazbom protiv ovisnosti

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner