„Ulice Gradiške Nove“, izložba o povijesti Grada i neki sadašnji trenutci (audio, foto)

Upravo je prema poznatoj pjesmi i svojevrsnom glazbenom zaštitnom znaku NG-glazbenoga ljeta, našega Josipa Pintarića Puce,

svjetski poznatog slikara naive, pjesnika i glazbenika, uz suglasnost njegove obitelji, nazvana i vrlo vrijedna izložba, a otvorena je u povodu Dana grada i župe Bezgrješnog začeća Blažen Djevice Marije 5. prosinca u Gradskom muzeju NG.

Veliki broj poklonika umjetnosti okupio se u Galeriji GMNG, riječi dobrodošlice, uputila im je ravnateljica dr. Marija Mihaljević i rekla slijedeće: 


Osvrnula se dr. Mihaljević i na problematiku, koja je, kako je rekla, već duže vrijeme prisutna, a riječ je o odnosu prema Gradskom muzeju. Evo njezinih riječi:


O postavu i ciljevima ove vrijedne izložbe govorila je autorica prof. Vesna Kolić-Klikić, muzejska savjetnica, naglašavajući pri tome kako je ona etnologinja, a ne  bavi se poviješću grada, povijesnim, gospodarskim ili političkim prilikama u gradu i bivšoj općini Nova Gradiška. -U sklopu svojega 37-ogodišnjeg rada srela sam se često puta s povjesnim problemima, dotakla se nekih povijesnih događanja, koja su imala izravnu refleksiju i na selo- istaknula je i dodala:


Ravnateljica GMNG dr. Marija Mihaljević dodala je i slijedeće:


Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić. Evo i njegovih riječi:

Borislav V


Izložbu „Ulice Gradiške Nove“ prati i vrlo vrijedan katalog autorice prof. Vesne Kolić-Klikić, muzejske savjetnice.

Ulice Gradiške Nove

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner