Otvoren "Slavonski dućan"

U prostoru novogradiške Turističke zajednice-bivša suvenirnica, otvoren je 23. ožujka "Slavonski dućan".

S bogatom ponudom domaćih proizvoda i autohtonih suvenira naših i OPG-a sa šireg slavonskog i moslavačkog područja tako da će svi koji navrate u naš grad, ali i domaći imati priliku na jednom mjestu kupiti "hrvatski i slavonski proizvod" te na taj način pomoći i razvoju gospodarstva, a priliku za nabavku potrebnoga imat će i KUD-ovi.

Upravo se ovakva ocjena i čula na otvorenju i od načelnika općina koje su podržale i osnivanje Zadruge-zajednice proizvođača novogradiškoga kraja, a svakako će doprinijeti i bogatijoj turističkoj punudi, kao i jednostavnijem načinu plasiranja proizvoda malih proizvođača na tržište. Tim više što je, prema riječima upravitelja Zadruge, Milana Rosića, ali i direktorice TZ Dinke Matijević, u planu promovirati ove proizvode i ponudu i na velikim sajmovima u Hrvatskoj, na moru.

U planu je također kako je istaknuo Rosić i na otvorenom ispred prostora "Slavonskog dućana" upriličiti kuhanje i degustaciju domaćih proizvoda, kao i kupovinu istih. Ideja je puno, kao i posla u vremenu koje dolazi, a sigurni smo da će se ova lijepa gospodarsko-turističko-tradicijska priča kvalitetno i razvijati poznajući ljude koji su radili na njihovoj realizaciji, posebno kada je riječ o Milanu Rosiću, zaljubljeniku u tradicijsku baštinu i njezine vrijednosti. Osnivači Zadruge su uz Grad NG i općine: Cernik, Davor, Rešetari, Staro Petrovo Selo i Okučani.

– Ovo je priča o domaćem, autohtonom proizvodu, priča koja ima svoju povijest i cilj i koja će, vjerujem, pomoći svim našim izlagačima da prezentiraju i prodaju svoje proizvde i na kraju, žive od svoga rada. Ovo je priča koja povezuje Grad Novu Gradišku, općine, sve nas i stoga je treba podržati – istaknuo je, među ostalim, gradonačelnik Vinko Grgić te najavio i mogućnost osiguravanja većeg prostora za Slavonski dućan u budućnosti. Zadovoljstvo je ovim projektom izrazio i dogradonačelnik Borislav Vidošić koji je i bio zadužen za njegovo oživotvorenje. Dolaskom i sudjelovanjem, potporu otvaranju "Slavonskog dućana" dali su i predsjednik Zadruge Vitomir Žakić, ujedno načelnik općine Cernik, načelnici općina Staro Petrovo Selo i Nova Kapela Nikola Denis i Ivan Šmit, predsjednica Općinskog vijeća Rešetara Milka Perković, zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina. Prilika je ovo, zajednički je njihov zaključak, da se u Novoj Gradiški mogu kupiti proizvodi ovog podneblja i da se radi o domaćem, na tragu tradicijskog, čime svakako čuvamo i našu baštinu. Svakako navratite u Slavonski dućan jer on već radi i otvoren je za sve vas.

Slavonski Dućan

U planu je, kako je također naglašeno da se ovom projektu pridruže i ostale općine na ovom našem području.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner