Rukometni veterani Nove Gradiške vratili se iz Novog Sada s peharom i visokim drugim mjestom

Prije tjedan dana novogradiška ekipa rukometnih veterana sudjelovala je u Novom Sadu na jednom od najjačih turnira u regiji na kojemu je snage odmjerilo 38 muških i ženskih ekipa kako iz RH, tako i iz Slovenije, BIH, Slovačke, Mađarske.

Turnir je, prema riječima Gorana Matijevića, bio izuzetno dobro organiziran, a novogradiška ekipa u svoj se Grad vratila ponosna na osvojeno visoko drugo mjesto i pehar. Tim je povodom s Matijevićem razgovarao Momir Divjak, koji je medijski i ovoga puta pratio naše veterane.

.Ovo je 13. po redu novosadski turnir čije je geslo prije svega „opušteno“. Dečki su stvarno, nakon svih godina, izdržali sve turbulencije i uspjeli održavati ovaj turnir. Stvarno su uspjeli napraviti jedan od izvrsnih turnira u zadnjih godinu dana. Nekada je novosadski turnir i bio najjači u našoj regiji. Ponekad dođe do zasićenja, pa ekipe odu i u druge gradove i turnire, a mi smo 8. godina vjerni Novom Sadu. Tako smo i ove godine otišli s respektabilnom ekipom od 11 igrača i, naravno, s ambicijama. I dobro se završilo i u sportskom natjecanju i u „trećem poluvremenu“.

 

Bili smo u grupi +35, jer imamo dosta mlađih veterana (nekoliko nas je starijih od 45. godina) s ekipama iz Zrenjanina, Predvora, Prilepa (bila je i grupa +45).

U zadnjoj utakmici s Predvorom smo pobijedili, ali u finalu smo već izgubili snagu. Da je bilo malo više sreće osvojili bismo i 1. mjesto. Zadnju utakmicu za drugo mjesto smo odlično otvorili zahvaljujući Peri Paureviću, našem novom predsjedniku koji je dao tri gola i Krešimiru Šagovcu i držali se do kraja te pobijedili rezultatom 11:8. I tako smo se prvi puta iz Novog Sada, s najjačeg turnira u regiji, vratili s peharom i drugim mjestom..

G M

 

Ove godine i prvi puta je na turnir izvan granica Lijepe naše izašao i naš golman Ivan Kranjčević- PAKA (Novogradiščanin s adresom u Zagrebu) koji je debitirao u NG. U finalnim utakmicama nas je nosio obranama. Nedostajalo nam je još igrača, ali ipak smo rezultatom zadovoljni i već se spremamo 12. travnja na Vlašiću braniti prošlogodišnju titulu. Idemo u punom sastavu od 14 igrača, dakle cijela veteranska ekipa“ rekao nam je u razgovoru Goran Matijević.

Zahvalio je, naravno domaćinima, ekipi Novog Sada 021 na odličnoj organizaciji i prijemu, kao i svim ekipama na fer play borbi i odličnoj atmosferi.

-S Novosađanima smo dugogodišnji prijatelji, pomažemo si, kada je potrebno, međusobnim posuđivanjem igrača na turnirima, a uvijek nam je lijepo doći k njima i zaista mi je drago da su i ovogodišnjim turnirom dokazali po svemu da su najjači u regiji.