Noć Knjige- razgovor sa Mihaelom Đeraj

Pročelnica za društvene djelatnosti,  Mihaela Đeraj, došla je podržati Noć knjige u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška, tu smo priliku iskoristili za kratki razgovor.

M Djeraj

Kao i svake godine, ovo je već šesta godina za redom u našem gradu da naša Gradska knjižnica organizira Noć knjige koju smo mi ispred grada podržali svake, pa i ove godine. Prvenstveno sam ovdje podržati ovu kvalitetnu,vrijednu manifestaciju koja se večeras obilježava diljem Hrvatske u svim većim i manjim gradovima pa tako i u Novoj Gradiški.

 Mi smo zaista ponosni na našu Gradsku knjižnicu jer upravo zahvaljujući ovakvim manifestacijama koje se održavaju tijekom cijele godine naša Gradska knjižnica je već davno prestala biti samo prostor gdje se posuđuju knjige već je uistinu postala ,kulturna duša našeg grada'' i iznova se vraćaju i školarci, a tako i oni koji su stariji i odrasli upravo zbog organizacije raznih aktivnosti, manifestacije i kulturnih sadržaja tijekom cijele godine za naše najmlađe, a isto tako i za starije.

Iznimno mi je zadovoljstvo što ću sudjelovati u ovim bogatim sadržajima većeras. Kao što znate, Noć knjige podijeljena je u dva dijela, prijepodne je bila matineja i program za djecu Odjela za djecu Gradske knjižnice dok je u večernjim satima cijelovečernji program upriličen za odrasle, uručenje nagrada i zahvalnica najčitateljima i najčitateljicama.

A ovdje sam još jednom važnom prigodom jer smo tražili jedan prigodan trenutak kada ćemo našoj Gradskoj knjižnici uručiti jedno veliko i lijepo priznanje koje je dodijeljeno jos u studenom prošle godine, ali smo čekali trenutak kada ćemo uspjet skupiti sve volontere i vanjske suradnike i sve ljude koji su sudjelovali u Ljetu u knjižnici 2017. godine. Grad Nova Gradiška i Gradska knjižnica kandidirali su Ljeto u knjižnici 2017. kao Najakciju u RH jer smo smatrali da je to uistinu jedinstven program kojemu je osnovni cilj što stvoriti bolje,sadržajnije i edukativnije slobodno vrijeme tijekom školskih praznika djeci svih uzrasta. Tako da je to postalo jedinstvena akcija prepoznata i sa strane Grada Nova Gradiška te smo vjerovali da će akcija biti priznata i priznata,a tako je i bilo pa je Gradska knjižnica još u studenom dobila Povelju za najakciju u Republici Hrvatskoj. Kako je danas svečana dodjela zahvalnica i priznanja za najčitatelje i volontere, pomislili smo da bi upravo Noć knjige bila odlično vrijeme i za uručiti, s malim zakašnjenjem, ovo veliko priznanje našoj Gradskoj knjižnici.

Noć Knjige 2018. - Corner pub

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner