Prvi "Proljetni sajam" u Novoj Gradiški

U organizaciji Quad kluba ”Lotus” Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, novogradiške Turističke zajednice, Brodsko posavske županije i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije na središnjem gradskom trgu održava se prvi Proljetni sajam (18. i 19. svibnja).

Na središnjem gradskom trgu okupili su se brojni proizvođači domaćih proizvoda, rukotvorina, ručno rađene obuće, ali i proizvođači cvijeća koji su stigli iz 30-ak hrvatskih gradova.


Proljetni sajam 18. je svibnja otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika i tom se prigodom zahvalio organizatoru Quad klubu "Lotus"i tajniku Slavku Sremcu, kao i svima koji su dali potporu i pomogli u organizaciji i provedbi ovoga događaja, kao i svim izlagačima na dolasku i sudjelovanju. -Nadam se da će ovaj sajam postati tradicija i da ćemo u ovo vrijeme i narednih godina u gradu imati ovu lijepu i korisnu manifestaciju-naglasio je, među ostalim, Vidošić.

-Moram priznati da nas je sve naš sugrađanin Slavko Sremac poprilično iznenadio kada je došao s idejom o ovom Proljetnom sajmu. Godinama organiziraju izuzetno dobro posjećen Auto show, a na ovoj ideji i svemu odrađenome iskreno čestitam. Naravno i Grad i TZ su bili potpora, ali iznenadili smo se i zanimanjem za ovaj sajam, a drago nam je što su se odazvali i proizvođači cvijeća. I sami smo nekada u Gradu imali Sajam cvijeća, a vjerujem da su ovo prvi koraci da ga ponovno i vratimo u naš Grad. Naravno da je važno sve što se u gradu radi i događa i da TZ uvijek stoji iza ovakvih dobrih ideja i inicijativa koje će nam dovesti  posjetitelje. Slavku sve čestitke, a spremni smo i na daljnju suradnju i razvijanje ove odlične ideje- istaknula je Dinka Matijević, direktorica TZ grada Nova Gradiška.

-Na ovu ideju smo došli kako bismo povećali i broj posjetitelja tradicionalnog Auto showa kojega organiziramo. Išli smo na sajmove cvijeća, razgovarali s ljudima, ali i mene je, naravno pozitivno, iznenadio i odaziv izlagača i posjetitelja, čije su reakcije također odlične. Za Proljetni sajam slijedeće godine pripremat ćemo se ranije nego ove i vjerujem da će i sudionika biti još više i da će i po ovoj manifestaciji u budućnosti Nova Gradiška biti prepoznatljiva-naglasio je, među ostalim, Slavko Sremac.

1.proljetni sajam

Tradicionalno se održava i NG AUTO SHOW na kojemu se predstavljaju brojne auto kuće. U večernjim satima upriličen je kulturno umjetnički program u kojemu su sudjelovali Muška pjevačka skupina KUD-a Drežnik i HKUU  "Trenk" Nova Gradiška, a  potom je posjetitelje zabavljao Tamburaški sastav „Satir“ iz Davora.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner