Novogradiški rukometni veterani sudionici 3. turnira „Na zrnu soli“ u Tuzli

Proteklog se vikenda (22.-24. 06.2018.) u Tuzli na ovogodišnjem turniru rukometnih veterana i veteranki okupilo 13 ekipa u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji, sa više od 200 rukometašica i rukometaša iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH. Pobjedu su upisale ekipe Goražda i Sombora.

Ekipa Goražda u muškoj, a Sombora u ženskoj konkurenciji, pobjednici su III. međunarodnog turnira veterana „Rukomet na zrnu soli“, koji je u organizaciji UG „Veterani RK Sloboda“ 24. lipnja završen u Tuzli.

 

Goraždani su u finalnom susretu pobijedili ekipu "Stara škola" iz Subotice rezultatom 7:4.

U susretu za 3. mjesto, Dobova (Slovenija) bila je bolja od beogradskog "BASK-a" sa rezultatom 9:5.

U konkurenciji rukometnih veteranki pobjednički pehar pripao je ekipi Sombora koja je pobijedila "Srem" iz Sremske Mitrovice sa 9:7 nakon izvođenja „sedmeraca“. U regularnom dijelu susreta bilo je neriješeno – 6:6.

U borbi za 3. mjesto "Jedinstvo" iz Tuzle pobijedilo je sastav Gevgelije (Makedonija) sa rezultatom 6:4.

Ono što veseli i što svakako treba naglasiti je kako su svi sudionici turnira iznimno zadovoljni sjajnom organizacijom tradicionalne manifestacije sporta i prijateljstva. Organizator je podigao ljestvicu na razinu, koju neće biti lako dostići, a na kraju turnira na stadionu "Tušanj" svi su se okupili u veliko kolo pjevajući poznatu pjesmu „Novih fosila“ „Kako je dobro, vidjeti te opet…“

I vidjet će se sigurno ponovno na nekom novom turniru, novom susretu s ciljem promoviranja rukometa, zdravog načina života i iznad svega zajedništva i prijateljstva.

Na zrnu soli - Tuzla 2018.

Tokom večeri organizatori turnira su se potrudili svim sudionicima uljepšati tradicionalno „treće poluvrijeme“ uz druženje u prekrasnom ambijentu sa mnoštvom specijaliteta tuzlanskog kraja kao i mnoštvo iznenađenja do duboko u noć, o kojoj ce se dugo pričati, no ne samo u krugovima zaljubljenika u ovaj sport.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner