Izložba fotografija #LMTAI

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B održala je 24. lipnja izložbu fotografija „PhotoVoice“ koje su nastale na Erasmus+ razmjeni mladih „Čekaj da razmislim“.

Izložba fotografija održana je u prostoru Ljetne pozornice Nova Gradiška, gdje će i dalje biti dostupna prilikom održavanja različitih evenata. Izložbu je otvorio Luka Tunjić, član Udruge Studio B i jedan od voditelja projekta „Čekaj da razmislim“.

Podsjetimo, razmjena mladih „Čekaj da razmislim“ održana je u Novoj Gradiški od 8. do 17. ožujka 2018. godine. Projekt su razvili mladi iz naše organizacije u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Rietavo atviras jaunimo centras iz Litve, Medias-Spekter iz Slovenije, Ticket2Europe iz Španjolske, Belen Kaymakamligiiz Turske i Positive Impact Center iz Poljske.

Projekt je bio usmjeren podizanju svijesti o važnosti kritičkog mišljenja u današnjem društvu. Mladi su prepoznali kompetencije kritičkog mišljenja te popratni osobni razvoj kao sponu za postizanjem pozitivne društvene promjene u našim zajednicama.

Razmjena je okupila 30 mladih i 6 voditelja skupina koji su razvili 4 serije fotografija i 2 video uratka korištenjem PhotoVoice tehnike. Serije fotografija obrađuju različite teme -pitanje izbjeglica; potrošnja javnog novca; konzumerizam i konceptualna umjetnost.

Izložbom smo doprijeli do različitih dionika u lokalnoj zajednici, a imali smo posjetitelje iz nekoliko europskih zemalja.

Vjerujemo kako smo ovim projektom potakli mlade na korištenje metoda kritičkog mišljenja od najranijih faza odrastanja i poduprijeli otvorenost lokalne zajednice prema prihvaćanju različitosti.

Ovim putem se zahvaljujemo Caffe baru „Carpe diem“ i Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška na suradnji.

Izlo_ba1

Izlo_ba2
Izlo_ba3

Izlo_ba4
Izlo_ba5

Izlo_ba6
Izlo_ba7

Josip Potnar, Voditelj projekta, Udruga Studio B
Autor fotografija je Paolo Pelesk

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner