PRVI MEĐUNARODNI TURNIR RUKOMETNIH VETERANA I VETERANKI U GORAŽDU

Ako se sa namjerom ili na proputovanju nađete u nekom od gradova na prostoru nekadašnje Jugoslavije ali i u regiji, pa se u razgovoru sa domaćinima dohvatite i tema vezanih za sport, na vaše ponosno isticanje kako dolazite iz Goražda, čućete vrlo jasno kako vam sagovornik/ca kaže: A, Goražde. Znam. To je grad u kome se igra super rukomet“!

I naravno, onima što smo makar“ omirisali“ i jednu utakmicu majstora i majstorica rukometa u Goraždu, biće drago kada to čuju.

A razloga da se sa ponosom priča o Goraždu kao gradu u kome rukomet nije samo sport ili igra već način života je mnogo. Jedan od njih je slavna generacija rukometaša - dječaka sa Drine - koji su priču o goraždanskoj školi rukometa iz grada na Drini ponijeli i pronijeli širom svijeta.
A potom tu lijepu priču nastavili neki novi dečki i djevojke.

Jer rukomet se tamo jednostavno – diše.

Dva su srca u srcu Goražda. Drina i rukomet.
Nije zato nikako slučajno da se Prvi Međunarodni rukometani turnir vetarana i veteranki u Goraždu (na)zove „ Dječaci sa Drine“. ali dodajemo i – Djevojke sa Drine.

Zahvaljujući brojnim prijateljstvima koja su u relativno kratkom vremenu izgradili članovi Udruženja Rukometani veterani „ Radnički - Goražde“ u grad na Drini dolaze nekadašnji prvotimci ekipa iz četiri zemlje: Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Najvažnije srce u priči o rukometu u Goraždu - su navijači. Ljubitelji ovog sporta koji sa radošću dočekuju sportske prijatelje iz Subotice, Tuzle, Nove Gradiške, Pljevalja. I naravno rukometne ekipe vetarana i veteranki iz Goražda.

Poželimo sportsku sreću našim veteranima kao i lijep provod u gradu na Drini,  koji su jutros krenuli put Goražda.

Foto: facebook/Viber

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner