Otvorena izložba "Šuma okom šumara"

Još jedan u nizu kulturnih događaja u sklopu 23. NG glazbenog ljeta je izložba 14. Bjelovarskog salona fotografije "Šuma okom šumara" s međunarodnim sudjelovanjem otvorena 13. kolovoza u prostoru stare robne kuće u središtu grada.

Šuma okom šumara 2018.

Tradicionalna izložba, koja gostuje u Novoj Gradiški nešto manje godina nego što broji NG glazbeno ljeto, pokazuje nam ljepotu, vrijednost i raskoš slavonskih i hrvatskih šuma, ali i umjetničku dušu mnogih zaposlenika Hrvatskih šuma. Fotografijama su zaustavili najljepše trenutke doživljene i tijekom svoga svakodnevnog posla, ali i slobodnog vremena koje provode u prirodi koja je nenadmašan "umjetnik" sama po sebi.

Okupljenima je na otvorenju izložbe dobrodošlicu uputio Mario Bošnjak, predsjednik novogradiške Podružnice Hrvatskog šumarskog društva, koje je i organizator i domaćin ovog događaja i tom prigodom uputio čestitke Goranu Doriću za još jedan Grand prix kojega je osvojio serijom fotografiaj pod nazivom "Raskoš zimskog jutra". Fotografije su nastale na Psunju na polarnoj hladnoći tijekom Goranove šetnje od bolnice prema Brezovom polju.

Šuma okom šumara 2018.

Goran Dorić jedan je od naših najtrofejnijih fotografa. Za njega volimo reći da je prvi "fotograf među šumarima". Pohvala mu je na ovogodišnjem bjelovarskom salonu fotografije stigla i za seriju pod nazivom "Kad se priroda zaigra", a uz njegove na izložbi su zastupljene i fotografije naših Hrvoja Čelikovića i Olivera Vlainića (predsjednik Hrvatskog šumarskog društva).

Originalne su fotografije bile u boji, ali prilikom susreta članova Foto kluba "F4", među čijim je osnivačima i Goran Dorić, savjetovali su mu, kako kaže, da ih "prebaci" u crno- bijele, što je i učinio.

-Slike su proradile, prodisale, pojačali su se kontrasti i dubina. Obično na Salon šaljem po nekoliko fotografija po vlastitom izboru i one redovito ne prolaze, a ove godine su osvojile Grand prix tako da mi je drago što je žiri prepoznao ono što sam prepoznao i ja- istaknuo nam je, među ostalim, u razgovoru Goran Dorić.

Ponosan na ovu izložbu, uspjehe djelatnika Hrvatskog šumarskog društva, ali i gostovanja izložbe i u SAD-u i u Kanadi tijekom proteklih godina je i Hrvoje Žakić, voditelj novogradiške Podružnice Uprave šuma. Uz čestitke nagrađenima, ali i svima koji fotografijom promoviraju posebnost hrvatskih šuma, Žakić je izrazio i zadovoljstvo što će, osvajanjem Grand prixa, Goran Dorić imati priliku slijedeće godine na ovom prestižnom Salonu fotografije postaviti i samostalnu izložbu.

Šuma okom šumara 2018.

Ovogodišnju izložbu "Šuma okom šumara" otvorila je Ivana Trupina, zamjenica novogradiškog gradonačelnika te uz čestitke nagrađenima istaknula zadovoljstvo velikim brojem kulturnih sadržaja koje prethode središnjim glazbenim večerima 23. NG glazbenog ljeta te na tomu zahvalila svima koji su ih organizirali i sudjeluju u njihovoj realizaciji.

Uz djelatnike Hrvatskih šuma i poklonike fotografije, otvorenju izložbe bili su nazočni i Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti, kao i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

Šuma okom šumara 2018.

Izložba "Šuma okom šumara" potrajat će tijekom ovogodišnjeg NG glazbenog ljeta, a s obzirom na postav u središtu grada, imat će ju priliku razgledati i u njoj uživati veliki broj naših sugrađana i gostiju.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner