Sigurno u školu s HAK-om

Akcija je koju HAK provodi 50. godina, a Auto klub NG ove ju je godine 7. rujna organizirao 11. puta za redom. Suorganizatori su: POU AMC, AMC Nova Gradiška, Biciklistički klub "Psunj", PP Nova Gradiška, Oldtimer klub "Classic 99".

Cilj ove tradicionalne akcije je prometna preventiva i upozorenje vozačima na povećan oprez u prometu, kao i edukacija novih sudionika, posebno prvašića, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Uz učenike prvih razreda novogradiških osnovnih škola Ljudevita Gaja i Mato Lovrak te vrtićanaca "Radosti" i "Maslačka" ove su godine sudjelovali i prvašići OŠ "Matija Gubec" Cernik i polaznici cerničkog vrtića.

Po dolasku na poligon svi su dobili reflektirajuće prsluke, bočice za vodu, djelatnici Stanice za tehnički pregled obavili su i "mini tehnički pregled" bicikala, a potom je djecu i roditelje pozdravila Gradska glazba. Uživali su i u nastupu Majde Kovačević i Lane Ljubičić, članica Plesne skupine Marine Mihelčić, koje su pripremale trenerica Nataša Ledić i jedna od članica Plesnog studija Valentina Ivanišević. Uslijedile su riječi dobrodošlice. U ime organizatora obratila im se Jelena Zec, u ime općine Cernik načelni Vitomir Žakić, a potom je župan Danijel Marušić i otvorio ovogodišnju manifestaciju. Svi su djeci poželjeli uspjeh u školi, vrtiću, kao i puno sigurnosti u prometu.

Donatori, Auto klub Nova Gradiška, Grad, Općina Cernik i Brodsko-posavska županija osigurali su sredstva za nabavku 6 bicikala, koji su uručeni za spomenute škole i vrtiće, a preuzele su ih ravnateljice OŠ Ljudevita Gaja, "Matija Gubec" Cernik , Blagica Pečnjak i Reza Benković te Saša Keser za OŠ "Mato Lovrak", a za vrtiće ravnateljica Vera Trobić. Naime, prema kurikulu za učenike 5-ih razreda propisano je i učenje vožnje biciklom te polaganje ispita, za što će sada u ovim školama svi imati priliku, dakle koristit će školski bicikl, a znanje će ispitati komisija u kojoj će biti i predstavnik Auto kluba i Policije.

Sigurno u školu s HAK-om

Poslije vožnje počasnog kruga poligonom, a vesele mališane vodili su članovi Biciklističkog kluba "Psunj", što je i na kraju akcije učinio i policajac u zajednici Tomislav Maraković, djeca su uspješno svladala i vožnju prema prometnim pravilima, a potom vrijeme provela u igri i različitim veselim sadržajima koje je za njih pripremio organizator. Sve čestitke na ovoj iznimno uspješno organiziranoj akciji svima koji su sudjelovali, kako u pripremi, tako i u njezinoj provedbi.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner