Humanitarna nogometna utakmica za žene žrtve nasilja

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga B.a.B.e. Budi aktivna.Budi emancipiran.,

u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije te uz potporu Grada Vukovara, organizira u srijedu humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991 i HNK "Mitnica" u spomen na sve žene žrtve nasilja, a s ciljem podizanja javne svijesti o samom problemu. Utakmica će se održati u Vukovaru, 19. rujna u 16:30h, na stadionu HNK "Mitnica".  Iako je nogomet igra koja se vrednuje brojem postignutih golova, krajnji produkt ovog događaja je osvještavanje problema nasilja nad ženama, senzibiliziranje zajednice za položaj i potrebe žena žrtava nasilja i njihove djece. B.a.B.e. pružaju egzistencijalnu zaštitu i psihosocijalnu podršku ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci u Vukovarsko-srijemskoj županiji putem Sigurne kuće, psihološkog i pravnog savjetovanja koju ta udruga ima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u kojoj je lani boravilo 29 žena te 59-ero djece.

Ulaz je besplatan za sve zainteresirane građane/ke, a prikupljat će se dobrovoljni prilozi namijenjeni radu Sigurne kuće Vukovarsko - srijemske županije. 


Podsjetimo,
od 2004. godine, 22. rujna u Republici Hrvatskoj obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine, kada je tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić ubio sutkinju Ljiljanu Hvalec, suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Oraškić je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner