Dječje poklade „zavladale“ Gradom

Ovogodišnja šarena i vesela dječja pokladna povorka koja je prošla ulicama našega grada 2. ožujka nagovijestila je skori dolazak proljeća.

U organizaciji Društva naša djeca u suradnji sa Dječijim gradskim vrtićem NG, kao i OŠ Ljudevita Gaja i „Mato Lovrak“. Mnoštvo maštovito maskiranih mališana, njihovih odgojiteljica, učiteljica i učitelja predstavilo se na središnjoj gradskoj pozornici kako svojima najbližima tako i našim sugrađanima koji su ih došli vidjeti i s njima provesti subotnje prijepodne. Mnogi među njima bili su također maskirani i uz pjesmu s klincima i klincezama željeli su potjerati zimu i dozvati proljeće.

Pozdravne riječi okupljenima i svim sudionicima dječje pokladne povorke uputila je Verica Lukačević, predsjednica novogradiškog Društva naša djeca, a potom i Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika.

-Po 24 puta se organizira ovakva dječje karnevalska povorka. Stvarno ne znam koja je maska ljepša i velike zahvale DND-u, volonterkama i volonterima i njihovoj predsjednici Verici Lukačević, također i vrijednim odgojiteljicama iz gradskih vrtića kao i ravnateljici Veri Trobić, Turističkoj zajednici i direktorici Dinki Matijević, učiteljima i nastavnicima gradskih osnovnih škola, djeci, njihovim ravnateljicama Vesni Lončar Cindrić i Blagici Pečnjak. Svi zajedno su uložili veliki trud i ovo je stvarno iznimno lijepo i vidjeti i doživjeti- rekao nam je, među ostalim Borislav Vidošić.

-U svim aktivnostima koje organizira Društvo naša djeca surađuju uvijek i vrtići i osnovne škole. Hvala svim odgojiteljicama, učiteljicama, ravnateljicama koje podržavaju naš rad i uistinu se uključuju u sve naše aktivnosti. Dječja pokladna povorka doista je tradicionalna u našemu gradu, a na taj način čuvamo dio baštine koju su nam ostavili naši stari i prenosimo ju na najmlađe. Dakle i u današnje vrijeme djecu ovog suvremenog doba želimo naučiti vrijednostima i običajima koji trebaju biti utkani u njihovo biće tijekom odrastanja. Važna su im računala i sve suvremene tehnologije, ali iznimno je važno znati i njegovati ljepotu i kulturno bogatstvo koje je dio našega identiteta. Nastojimo im to prenijeti i poučiti ih vrijednostima koje smo i mi učili tijekom života i mislim da u tomu i uspijevamo- rekla nam je, među ostalim Verica Lukačević.

Plesalo se i pjevalo na gradskom trgu, a veseloj atmosferi je i ovoga puta doprinijeo „tonac“ Željko Ivanišević. Nije zaboravljen ni dobar stari običaj čašćenja slasnim pokladnicama i čajem.

I odrasli će sutra 3. ožujka pokušati „dozvati proljeće“ velikom pokladnom povorkom.

-Sutra na svoje dolaze i odrasle mačkare, nadamo se lijepom vremenu, imamo dosta prijavljenih pokladnih skupina i nadam se da će nam i sutra biti i lijepo i zabavno. Pozvao sam i svu ovu djecu koja mogu da sutra s roditeljima dođu i u veliku pokladnu povorku, a to mogu učiniti i svi koji žele. Neka dođu da nas bude što više i da bude što ljepše- dodao je Vidošić.

Okupljanje „velikih“ mačkara zakazano je za sutra 3. ožujka u podne pred Domom u Maloj, pokladna povorka će se iz Male kretati Haulikovom i ulicom Slavonskih grančara do središnjeg gradskog trga gdje će se predstaviti pokladne skupine, izabrati i nagraditi najljepše maskirani, a potom se pokladna zabava nastavlja pod šatorom također u središtu grada.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner