NAJAVA predstavljanja Medijskog kodeksa - 8.3.2019.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova organizira svečano predstavljanje Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o slučajevima nasilja prema ženama i femicidu, 8. ožujka 2019. u 11 sati u prostorijama HND-a, Perkovčeva 2

U okviru EU projekta„Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ kojeg financira Europska komisija iz Programa o pravima, jednakosti i građanstvu REC (Rights, Equality and Citizenship) Europske unije, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, nositeljica projekta, organizirala je predstavljanje Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu.

Projekt se bavi ulogom policije, pravosuđa i medija u slučajevima nasilja prema ženama, s posebnim naglaskom na slučajeve femicida. U fokusu projekta je zagovaranje efikasnije suradnje među institucijama i ključnim akterima koji sudjeluju u prevenciji, pravnom progonu i kažnjavanju nasilja prema ženama. Više informacija dostupno je na projektnim internetskim stranicama http://vawa.prs.hr/ .

Prijave se zaprimaiju putem Obrasca za prijavu na poveznici https://goo.gl/forms/tfE2tGuI8fjWfTQR2 ili elektroničkom poštom, na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. odnosno telefonski putem broja 01/48 48 100 najkasnije do srijede, 6. ožujka 2019.

Izvor: PRS.hr