Bogat i uspješan vikend STK STRMAC

Uvijek kad počinjemo izvješće o prošlom vikednu prvo govorimo o nastupima, porazima i pobjedama STK STRMAC, o onome što je bilo, i na kraju damo najavu za iduća događanja.

Ovaj put počinjemo sa najavom događanja za idući tjedan. U Zagrebu se igra polufinale ženske lige prvaka, DR ČASL – protiv Berlina, prvi meč je bio 3:2 za Berlin, i naš klub ima realnu šansu da se plasira u finale liga prvaka. Zašto počinjemo sa ovom viješću. Zato što je STK dr Časl pozvao STK STRMAC da mu bude gost na navedenom meču. Polazak je u nedjelju u 16 h, autobusom iz Nove Gradiške i povratak je po završetku meča iz Zagreba. Put je potpuno besplatan i ima još 15 –ak mjesta pa molimo zainteresirane da se jave putem facebook stranice odu osobno u klub i prijave se da žele ići.

Znači polufinale lige prvaka u Zagrebu, pozivamo zainteresirane da se jave mjesta još ima.

A sad o prošlom vikendu. Ukupno je aktivno bilo 3 seniora i 15 mlađih kategorija.

Subota kadetski tim STK STRMAC, u Bjelovaru tri sigurne i uvjerljive pobjede protiv: Bjelovara 5:0, Obrtničke škole Brod 4:1 i Novske 5:0. Nastupili su :Luka Kruljac, Hrvoje Pereković i Šime Zoričić.

Ovim trima pobjedama nap klub ima skor 11 pobjeda i 3 poraza i praktički je osigurano 2 mjesto na kraju kadetske lige. Sa obzirom da je ovo prva sezona da se nastupa u kadetstkoj lizi, rezultat je više nego dobar. Za prvoplasiranom LIPOM iz Lipika zaostajemo 4 boda, ekipa Lipe nas je pobjedila 2 puta i zasluženo osvajaju prvo mjesto. Do kraja natjecanja još su tri kola, ali Lipa i Strmac imaju protivnike iz donjeg djela tablice i očekuje se da oba tima dobiju sve utakmice.

Seniori su igrali utakmice 17 i 18 kola. Igralo se u Novoj Gradišci protiv ekipa Brestovca i Požege 2. Ekipa Požege 2 se bori za opstanak, no bodove spasa nisu našli u Novoj Gradišci. Strmac je pobjedio 4:0. Sigurne pobjede sva tri igrača: Enio Funes, Dražen Stanić i Dmagoj Pereković Ekipa Brestovca je bila 4 na tablici i u slučaju pobjede su još mogli prići Strmcu i Bjelovaru, no Strmac je došao do pobjede lakše nego se očekivalo od 4:1. Nakon ove dve pobjede nastavlja se mrtva trka sa Bjelovarom za prvo mjesto i kvalifikacije za prvu hrvatsku ligu. Oba tima imaju po dva poraza, a Belovar ima nešto bolju meč razliku. Ovo je bilo prvo domaćinstvo Strmca ovo proljeće, za dva tjedna se ponovo gostuje igra se meč u Sisku protiv Siska i Siscie.

Podmladak kluba je išao u nedjelju na memorijalni turnir u Županji. Turnir je okupio 9 klubova i ukupno 94 natjecatelja. Od 8 mlađih kategorija STK STRMAC je imao predstavnike u 6. Osvojeno je 6 medalja. U kategoriji klinaca tri medalje zlatni Niko Matić (ovo mu je 5 pobjeda na turnirima) srebreni Marko Krilj i brončani Jakov Videc.   U kategoriji najmlađih kadetkinja Klara Bunikić je osvojila treće mjesto, nakon dve odlične pobjede protiv bolje rangiranih igračica. U kategorji kadeta Hrvoje Pereković i Luka Kruljac su osvojili treće mjesto. Obojica su poraženi od kasnijeg pobjednika turnira. Po broju osvojenih medalja naš klub je na diobi drugog mjesta, najupješniji su Vinkovčani, a mi i Donji Miholjac djelimo drugo mjesto.

Svi naši natjecatelji su prošli skupine, ali su zaustavljeni neki u osmini finala, neki u četvrt finalu.

Idući vikend najmlađe kategorije igraju regionalno prvenstvo u Slavonskom Brodu, i još jednom ponavljamo poziv za put na polufinale lige prvaka u Zagreb, potpuno besplatno, prijevoz ulaznica sve osigurano.