Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška u Zagrebu domaćin državnog natjecanja u zanimanju „kućne instalacije“

Na nedavno održanom međužupanijskom natjecanju u zanimanju „kućne instalacije“, prvom u novoj disciplini.

Novogradiška Industrijsko-obrtnička škola postigla je odličan rezultat, a prvo mjesto zauzeli su Vedran Matošević i Marin Kožić, kojima je mentor Željko Bezak.

Izvrsnim radom ostvarili su plasman na državno natjecanje koje se 26. i 27. ožujka održava na Zagrebačkom velesajmu, a domaćinstvo, kao i na već spomenutom, potpisuje naša Industrijsko-obrtnička škola.

Najbolji učenici iz pet škola te iz Žepča, kao partnera dva dana rade kompletnu instalaciju kupaonice.

Natječu se, uz već spomenute učenike IOŠ Nova Gradiška, slijedeći: Nikola Božan i Ivan Banović (mentor Krste Tarabarić), Obrtna tehnička škola Split; Marko Glavota i Mijo Gabelica (mentor Ante Lešina), Obrtničko-industrijska škola Imotski; Antonio Cerić i Matej Hlad (mentor Vasko Hrkić), Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb; Leo Jug i Mateo Jušić (mentor Željka Kunštić), Obrtnička škola Koprivnica; Ante i Franjo Tunić (mentor Ernest Balta), Industrijsko-obrtnička škola, Slatina.

Uz to što smo ponosni na učenike novogradiške Industrijsko-obrtničke škole koja godinama postiže vrhunske rezultate na natjecanjima ponosni smo, dakako i na školu koja je zahvaljujući upornom, strpljivo i vrijednom radu profesora, majstora učenika i ravnatelja itekako postala prepoznatljiva i na nacionalnoj razini, a dugogodišnjom uspješnom provedbom EU projekata i u Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj.

FOTO: Industrijsko-obrtnička škola NG