STK STRMAC - posjet na polufinale lige prvaka u Zagreb

Prvo osvrti na prošli vikend.

Organizirani posjet na polufinale lige prvaka u Zagreb, na meč DR ČASL – BERLIN je više nego uspio. Iako je povratak bio oko pola sata iza ponoći, svi koji su išli su puni dojmova. Cijeli događaj je uveličalo i to što je naš hrvatski klub u napetom meču ostvario pobjedu i osigurao finale liga prvaka.

Domaćini su bili više nego oduševljeni gostima iz Nove Gradiške tako da samo dobili poziv i za finalnu utakmicu.

Prošli vikend su aktivni bili najmlađi kadeti i klinci , na prvenstvu regiju u Slavonskom Brodu. Ivana Stanić drugoplasirana u kategoriji klinceza. Šteta za poraz u finalu jer je izgubila od Sare Lanusović iz Graničara Slavonski Brod koju je u zadnjem susretu na turniru prije ovoga  pobjedila. Ivana je imala težak put do finala jer je morala pobijediti prve dvije nositeljice, i možda je i umor razlog poraza u finalu.

Kategorija klinci, opet prva tri mjesta dečki iz Strmca. Niko Matić (6 uzastopni trijumf na turnirima), Luka Galik drugi, Marko Krilj treći.

Kategorija najmlađe kadetkinje Ivana Stanić je uspjela obraniti 4 mjesto na regionalnoj rang listi, i tako se kvalificirati na državni prvenstvo među 32-ije najbolje igračice u Hrvatskoj.

Kategorija najmlađi kadeti. Nadan Capan treći nakon 4 pobjede i poraza u polufinalu, ali taj plasman je Nadanu donio plasman na državno prvenstvo jer uspio se popeti sa 5 na 4 mjesto regionalne liste i također kvalificirati na državno prvenstvo među 32 najbolja mlada igrača Hrvatske.

Marko Kruljac je ispao u grupi nakon 2 poraza, ali je u utješnom ždrijebu uspio doći do prvog mjesta.

Sve u svemu dvoje takmičara na prvenstvu RH je veliki uspjeh za klub.

U nedjelju 31.03.2019 seniorska ekipa u sastavu Dražen Stanić, Domagoj Pereković i Enio Funes je odigrala 19 i 20 kolo druge hrvatske lige u Sisku.  Protivnici su bili Sisak i Siscia. Strmac je pobijedio Sisciu sa 4:1, a Sisak sa 4:2. Po završetku drugog meča dolazi vijest iz Brestovca da je istoimena ekipa Brestovca pobjedila sa 4:1 dosad prvoplasirani Bjelovar. Sa tim rezultatom Strmac ostaje usamljen na prvom mjestu sa 17 pobjeda i 2 poraza. U zadnjem kolu za 14 dana očekujemo na domaćem terenu ekipu FLIP-a iz Slavonskog Broda i Strmac pobjedom zadržava prvo mjesto i plasman u kvalifikacije za prvu hrvatsku ligu. Strmac ima najboljeg pojedinca Dražena Stanića sa samo jednim porazom kroz cijelu sezonu, ima najbolji par Dražen Stanić i Domagoj Pereković i ima najmlađeg igrača sa pobjedom Enia Funesa.

 

Uvijek kad počinjemo izvješće o prošlom vikendu prvo govorimo o nastupima, porazima i pobjedama

A sad o prošlom vikendu. Ukupno je aktivno bilo 3 seniora i 15 mlađih kategorija.

Subota kadetski tim STK STRMAC, u Bjelovaru tri sigurne i uvjerljive pobjede protiv: Bjelovara 5:0, Obrtničke škole Brod 4:1 i Novske 5:0. Nastupili su :Luka Kruljac, Hrvoje Pereković i Šime Zoričić.

Ovim trima pobjedama nap klub ima skor 11 pobjeda i 3 poraza i praktički je osigurano 2 mjesto na kraju kadetske lige. Sa obzirom da je ovo prva sezona da se nastupa u kadetstkoj lizi, rezultat je više nego dobar. Za prvoplasiranom LIPOM iz Lipika zaostajemo 4 boda, ekipa Lipe nas je pobjedila 2 puta i zasluženo osvajaju prvo mjesto. Do kraja natjecanja još su tri kola, ali Lipa i Strmac imaju protivnike iz donjeg djela tablice i očekuje se da oba tima dobiju sve utakmice.

Seniori su igrali utakmice 17 i 18 kola. Igralo se u Novoj Gradišci protiv ekipa Brestovca i Požege 2. Ekipa Požege 2 se bori za opstanak, no bodove spasa nisu našli u Novoj Gradišci. Strmac je pobjedio 4:0. Sigurne pobjede sva tri igrača: Enio Funes, Dražen Stanić i Dmagoj Pereković Ekipa Brestovca je bila 4 na tablici i u slučaju pobjede su još mogli prići Strmcu i Bjelovaru, no Strmac je došao do pobjede lakše nego se očekivalo od 4:1. Nakon ove dve pobjede nastavlja se mrtva trka sa Bjelovarom za prvo mjesto i kvalifikacije za prvu hrvatsku ligu. Oba tima imaju po dva poraza, a Belovar ima nešto bolju meč razliku. Ovo je bilo prvo domaćinstvo Strmca ovo proljeće, za dva tjedna se ponovo gostuje igra se meč u Sisku protiv Siska i Siscie.

U subotu 30.03.2019 Nadan Capan i Marko Kruljac su sudjelovali na prvenstvu regiju za mlađe kadete u Virovitici.  Ovaj put je Marko odigrao fenomenalan turnir i sa 4 pobjede i 2 poraza zauzeo treće mjesto. Nadan je sa 2 pobjede i 2 poraza zauzeo 5 mjesto.  Igrali su u konkurenciji igrača koji su dvije godine stariji.

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner