Sa grupom Silente

Dubrovački bend neobičnog naziva, Silente, nastupao je drugu večer na Novogradiškom glazbenom ljetu i potpuno ''zapalio'' i rasplesao publiku koja je u Novu Gradišku stigla iz svih dijelova Hrvatske,

ali i iz stranih zemalja. Prije samog nastupa za portal NG-Buntovnici, postavili smo im nekoliko pitanja.

NGB: Imate li kakva očekivanja od današnjeg koncerta?

Doris (Silente):Nekako svaki put kad odemo u ovaj dio Hrvatske bude nam fenomenalno i ljudi nam se sviđaju, mislim, sušta je suprotnost od mjesta i podneblja gdje mi živimo i ja mislim da nam  svima ovako odgovara.

Tibor (Silente): I prvi put su nam rekli da ne smijemo poći, a da ne popijemo rakiju,haha

NGB: Nedavno ste  se ponovo okupili, ustvari ste imali jednu veliku stanku. Tijekom te velike stanke, što ste sve zapravo radili? Je li to bio nekakav medijski trik?

Tibor (Silente): Ako je, ja sam vrlo šizerio, tako da… da smo htjeli bend's trick, napravili bismo nešto bolje (smijeh)… A u međuvremenu svatko se bavio svojim životom i pokušao se vratiti ,, u normalu'' jer smo tri godine strašno puno nastupali, više nego što smo očekivali.

NGB: Tekstovi su vam jako misaoni, u najmanju ruku. Tko je zaslužan za tekstove?

Tibor (Silente): Sanči.

NGB: Odakle inspiracija?

Sanin (Silente): Nisam siguran jer mislim da nema neki konkrertan događaj ili trenutak u kojem mi nešto dođe napisati nego više, ovako, svakodnevna razmišljanja i uvijek si mislim da imam nekako naviku svaku situaciju pokušat provući kroz neku rimu, skoro stalno nešto pišem i nešto od tog bude  OK,onda to pošaljem Tiboru i on mi kaže da nijeOK, ali da će ipak od toga napraviti pjesmu.

NGB: Giboni je isto rekao  da ste jako dobar bend sa dobrim tekstovima. Imponira li  vam to?

Tibor (Silente: Meni se to sviđa jer je i on dobar.

NGB: Imate li možda neku najdražu pjesmu koju izvodite?

Doris (Sivlente): Ja nemam.

NGB: Možda pjesmu uz koju vas vežu nekakva sjećanja…?

Doris (Silente): Mislim da se to nekako mijenja jer su to sve naše pjesme i sve ih jednako volimo.

NGB: Puno vas je u grupi Silente, na koji način je jednostavno ili teško  održati tu neku suradnju među vama, ima li možda svađa tijekom snimanja, zamišljanja, to jest, kako se nalazite na istoj valnoj dužini?

Tibor (Silente): Pa ne nađemo se i to je to, hahaha Ovo je nenalaženje na istoj duljini, i ispadne dobro.

 

Da podsjetimo, Silente je hrvatska pop rock grupa iz Dubrovnika osnovana 2013. godine. Proslavili su se pjesmom "Terca na tišinu"

Prvi album Silentea zove se Lovac na čudesa. Do prestanka rada sastava 8. srpnja 2016., po riječima Tibora Karamehmedovića  "Zbog svoje trenutne nemogućnosti za dati išta umjetnički vrijedno na pozornici i van nje" izdali su dva albuma. Sastav se ponovno okupio u studenom 2017. godine.

Na nastupa su izveli svoje pjesme sa svoja tri albuma, ,,Lovac na čudesa'', ,,Neće rijeka zrakom teći'' i ,, Malo magle, malo mjesečine'', dobro su se proveli i izvođači i publika.