Četvrta večer 24. NG glazbenoga ljeta počela festivalom "Djeca pjevaju hitove"

Od oživotvorenja  NG glazbenog ljeta, organizatori su za cilj imali promovirati domaće glazbeno nadarene snage, dati im priliku pokazati što znaju i mogu.

Nastavljeno je to svih ovih godina, pa je tako i četvrta, subotnja večer, ovogodišnjeg 24. po redu NG glazbenog ljeta počela tradicionalnim festivalom "Djeca pjevaju hitove". U početku je bio naslovljen "Moja prva prava šansa" i iznjedrio je mnoge danas popularne glazbenike i pjevače.

A koja su to djeca pjevala i koje hitove na ovogodišnjem Festivalu?

Otvorio ga je Toni Pifar iz Slavonskoga Broda skladbom "Jednom kad' noć", Opće opasnosti;  uslijedila je Danijelina skladba "Neka mi ne svane" u izvedbi Helene Bobek iz Pleternice. Laura Štivin iz Nove Gradiške pjevala je skladbu Učiteljica, "Dunav".

Vriskom, poput Tajči, Luna Zara Tomulić iz Nove Gradiške počela je njezinu pjesmu "Hajde da ludujemo", a onda je na pozornicu u stilu popularnog Joleta izašao Borna Erjavac iz Ljupine i otpjevao skladbu "Maksimalno".

Skladbu Mie Dimšić, "Do posljednjeg retka" izvela je Leona Zorić iz Kutjeva, a potom su skladbu "Cant stop singing", Teen beacha, izveli Nola Klea Krtalić i Maja Grečko iz Slavonskog Broda. Lorena Ljepotić iz Đakova skladbom "Listen" dočarala je popularnu Beyonce. Iz Starih Perkovaca, kao jedan od stalnih sudionika ovog festivala, stigao je Marko Funarić i izveo skladbu "Kao moja mati", Zdravka Čolića.

Madoninu "Like a prayer" izivela je Lana Bobek iz Pleternice, a ovogodišnji je festival "Djeca pjevaju hitove" završio Jakov Jozinović iz Vinkovaca antologijskom skladbom Olivera Dragojevića "Moj galebe".


Poslije mladih nada večer je nastavljena nastupom mladog popularnog benda „LJUBAVNICI“ iz Svete Nedelje, trenutno najpopularnije ekipe u zabavnom žanru. Iako nepoznati novogradiškoj publici svojim izvedbama i ritmom napravili su izuzetnu atmosferu i uz njih su brojni posjetitelji pjevali na sav glas. Kada se „temperatura“ podigla, na pozornicu je stupio gost večeri Željko Joksimović i u dvo i pol satnom koncertu u svom stilu, već do tada odličnu atmosferu, doveo do vrhunca.

A onda još jedno iznenađenje,... i to za mladu publiku koja je uz D.J. Karla, na odličnom after partyu, na „šahovnici“ ostala do ranih jutarnjih sati.

 

Danas, 18. kolovoza folklornom  večeri na kojoj će cjelovečernji koncert održati članovi Folklornog ansambla Zagreb-Markovac završit će ovogodišnje 24. NG glazbeno ljeto.  


Ukratko o gostima  folklorne završne večeri NG glazbenog ljeta

Jedan od najboljih amaterskih folklornih ansambala Grada Zagreba, FA Zagreb-Markovac, osnovan 1945. snagu i kvalitetu crpi iz velike ljubavi prema folkloru, prema plesu, pjesmi i pravoj umjetnosti prije svega.

Ansambl danas na repertoaru ima preko 60 „živućih“ koreografija iz gotovo svih dijelova Hrvatske: Slavonije, Baranje, Međimurja, Podravine, Posavine, Bilogore, Banije, Žumberka, Prigorja, Karlovačkog pokuplja, Zagorja, Istre, Donjeg Jelenja, Like, otoka Paga, Trogira, Primoštena, Dubrovnika.  Također, jedan je od malobrojnih ansambala u Hrvatskoj koji na svom repertoaru ima i raznovrsne koreografije Hrvata izvan Hrvatske: iz Vojvodine-Bunjevački plesovi, Bosanske posavine, Rame, Lašvanske doline, Hercegovine, Gradišća. U prosjeku godišnje postavlja jednu do dvije nove koreografije. 

U svom radu ansambl surađuje s brojnim, istaknutim etnolozima, koreolozima, koreografima kako bi scenska primjena folklora imala znanstvenu osnovu i temeljila se na izvornom plesu, muzici i običajima. 

Ansambl već dugi niz godina predstavlja hrvatsku folklornu umjetnost na mnogobrojnim festivalima i pojedinačnim gostovanjima diljem svijeta gdje nailazi na izvrstan prijem publike. Tako je gostovao na festivalima u: Kanadi, Meksiku, Španjolskoj, Francuskoj, Portugalu, Italiji, na Siciliji i Sardiniji, u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj, BiH, Sloveniji… 

Tijekom godina ansambl je dio svog bogatog programa snimio i prezentirao na nekoliko multimedijalnih izdanja.

Ansambl je vrlo aktivan i na humanitarnom planu te je često sudjelovao, a i sam organizirao humanitarne akcije za pomoć najpotrebitijima.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner