Rekla je… Elizabeth Suzana Kožina

Žena, majka, kraljica je baš isfuran izraz i baca svijetlo u skroz drugom pravcu umjesto tamo gdje bismo trebali biti kad želimo predstaviti jednu svjetski poznatu ženu koja je i žena i majka, ali i carica u svom poslu, dizajniranju torbi koje su postigle svjetski uspjeh i nose ih svjetski poznate ,, face'' ...

Predstavljamo Vam ženu koja je osim svog carstva dizajniranih i zanimljivih torbi, napisala dosad dvije knjige, a kako nam je rekla- u pripremi je i treća. Uz sve ovo već nabrojano, humanitarka je, a da bismo čuli što nam ima za reći, za portal NG Buntovnici razgovarali smo sa  Elizabethom Suzanom Kožinom.

NGB: Lijep pozdrav ispred portala NG-Buntovnici, kako biste sebe opisali, tko je Elizabeth Suzana Kozina?

Na prvom mjestu žena, majka ,baka pa zatim humanitarka i spisateljica.

NGB: Napisali ste dosad dvije knjige, ako se ne varam, kako ste došli na takvu ideju i što ste htjeli poručiti čitateljima?

Knjige su nastale radi moje želje da zapišem neke duhovite misli . Da razveselim sebe i čitateljice. Na kraju to i nije samo duhovito već i neke ženske mudrosti pa se tako iz toga stvorila i moja suradnja u stvaranju Antologije ženskog aforizma.

NGB: Javnosti ste poznati najviše zbog Vaših torbi koje radite i za njima su poludjele žene iz čitavoj svijeta, tko je sve uključen u izredu torbi?

Bi Artis je brand prepoznat od struke ,kustosa muzeja u Amsterdamu te našeg Muzeja za umjetnost i obrt . Uključena je ekipa umjetnika na čelu samnom ,imam savršenu suradnju s  akademskim slikarima čija djela koristim u svojim idejama izrada torbi od najfinijih materijala. Da bi se napravilo takvo umjetničko djelo suradnja mora biti vrhunska.

NGB: Nedavno ste se vratili iz Afrike, kojim povodom ste otišli tamo i što Vas se najviše dojmilo ondje?

Afriku već smatram svojim drugim domom u kojem žive moja djeca za čije školovanje i život brinemo ja i prijateljica. Pomažemo 300 djece tako što smo pronašle kumove i to su ljudi koji malenim ,skromnim iznosima brinu svatko za svoje dijete . Mi transparentno koordiniramo da svako,baš svako dijete ima obrok ,odjeću i adekvatnu skrb te obrazovanje u tim užasno teškim uvjetima.

NGB: Što sad trenutno radite, čime ste najviše okupirana?

Trenutno sam u životnim previranjima i sve je na trenutak stalo .Uskoro ću do Afrike i prionuti stvaranju još jedne knjige koja će oduševiti sve moje prijateljice.

NGB: Dosta se činite kao realna žena koja zna kako uživati u životu, koliku podršku imate od najbližih i na koji način Vam pokazuju koliko vas vole? Morat ćete pročitati " Zato me niste razumjeli " ,u knjizi sam to lijepo objasnila. Bez podrške je sve nemoguće i bespredmetno. 

NGB: Kad smo kod ljubavi, postoji li ljubav uopće i na koji način?

To ćete morati sami naučiti,to se uči cijeli život . I ja još učim.

NGB:Mislite li da su se, na neki način, iskrivile i izgubile temeljne životne vrijednosti kao što su poštovanje, vjera,obitelj, ljubav i uvažavanje drugačijeg mišljenja? Svaka generacija o tome razmišlja , a svi smo još tu. Možda drugačiji ali tu smo. Tu su još obitelji , vjera i ljubav .Možda malo drugačije ali kako kaže pjesnik " samo mjenja vječna jest "

NGB: Gospođo Kožina, Hvala Vam na razgovoru.

Hvala Vama na pitanjima i pozdrav čitateljima Vašeg portala.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner