„Jesen u gradu“

Naziv je humanitarne akcije održane 9. studenoga u organizaciji roditelja naših vrtićanaca, a prikupljana su sredstva od prodaje tombola za dodatno uređenje prostora gradskih vrtića.

Bilo je prelijepo vidjeti mnoštvo mališana, njihovih roditelja, odgojiteljica, naših sugrađana u subotnje prijepodne kod gradske fontane. Veseli dječji glasovi, smijeh, zabava, edukativne igre, oslikana lica, izložba dječjih radova na otvorenom, a sve s ciljem da se pokaže kako svatko od nas može i treba dati doprinos u zajednici.

Irena Žak, predstavnica roditelja u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića inicirala je ovu hvalevrijednu manifestaciju. – Sva sredstva koja prikupimo od prodaje tombola dat ćemo za uređenje prostora vrtića, bilo da se radi o „Radosti“ ili „Maslačku“. U dogovoru s vodstvom vrtića vidjet ćemo što je najpotrebnije. Nisam se nadala ovako velikom odazivu roditelja i djece i baš sam sretna zbog toga, kao i odazivom udruge ECKO, Rođendaonice sa veselim maskotama. Dijelimo besplatno mandarine i jabuke i ujedno promoviramo zdravu prehranu i zdrav život. Jedna od mama oslikava djeci lica, jedna od njih brine o balonima,.. svatko ponešto,.. Na ovaj način s djecom provodimo kvalitetno vrijeme u igri, zabavi, ali ih i učimo da je važna vlastita inicijativa, djelovanje i vlastiti doprinos zajednici, ali i ona humana ljudska strana života-rekla nam je, među ostalim, Irena Žak.

Udruga ECKO-Edukativni centar kvalitetnog obrazovanja, vrlo rado i spremno se odazvala sudjelovati na ovoj manifestaciji, kao i na mnogima do sada, a kao što je poznato mnoge je i inicirala. Uvijek nastoje biti na raspolaganju djeci i omogućiti im kroz zabavne zadatke dodatno znanje.

-Djeca nas prepoznaju i to nam je jako drago i to nam je i bio cilj. Mi smo jako sretni i ponosni što u našem gradu djeca imaju mogućnost ići na sportske aktivnosti, na edukacije stranog jezika, ali nam je i jako drago što smo mi ponudili jedan drugi program i edukativne sadržaje iz matematike i vidimo da su djeca jako zainteresirana. Kao i inače i ovdje smo za djecu pripremili različite slagalice, oblike geometrijskih tijela, geo ploče,..zadatke povezivanja količine s brojem,..pa i crtanje, uglavnom su to naše aktivnosti- rekla nam je u razgovoru Đurđa Trupinić, predsjednica udruge ECKO.

Također je naglasila kako jako podržavaju ovu i sve druge akcije u gradu. – Jako smo sretni što u našem malom gradu ima toliko divnih aktivnosti i mislim da imamo idelane uvjete i da smo jedan tako mali gradić u kojemu bi mogli prekrasno živjeti- dodala je Trupinić.

Ponukana potrebom djece da nauče više, da istražuju i da im se omogući stjecanje znanja na drugačiji način, Đurđa Trupinić, učiteljica razredne nastave u novogradiškoj OŠ „Mato Lovrak“ koja je i sama sudjelovala u kreiranju kurikularne reforme iz područja matematike u razrednoj nastavi osnovala je udrugu ECKO. Roditelji koji su vidjeli pozitivne pomake u ulaganju u djecu i za djecu i sami su se organizirali i dali svoj doprinos za stvaranje još kvalitetnijih uvjeta rada i boravka u našim gradskim vrtićima. Povezali su se i s udrugama koje djeluju u gradu, a to i jest smisao življenja u zajednici.

-To je suživot. Mi odgojno-obrazovne ustanove i odgojne ustanove ne možemo funkcionirati bez roditelja, partnera i suradnika-naglasila je Đurđa Trupinić, čiju ćemo udrugu ECKO i njihove zanimljive kreativne i poučne sadržaje sigurno vidjeti i na manifestacijama koje slijede do kraja godine.

Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška zahvalila je na ovoj inicijativi i organizaciji manifestacije roditeljima, odgojiteljicama i svim djelatnicima vrtića koji su se odazvali sudjelovati i pomoći njezinu realizaciju. Također je zahvalila na potpori i Gradu Nova Gradiška te sugrađanima koji su ih posjetili.

-Zahvaljujem roditeljima, prvenstveno Ireni Žak, predstavnici roditelja u našem Upravnom vijeću, koja je akciju organizirala i uložila veliki trud. Dolaze nam mlađi roditelji, mlađe generacije s novim idejama, a što je važno ne žale vlastitoga vremena i truda i od srca zahvaljujem još jedanput. Zapravo samo zajedno možemo naprijed i lijepo je kada roditelji kao i djecu, vrtić doživljavaju svojim. Veliku zahvalu upućujem i Gradu koji je pokrovitelj ove akcije- rekla nam je Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Ciljeve ove humanitarne akcije i njezinu vrijednost prepoznali su i svi oni koji su velikodušno za tombole poklonili ponešto iz vlastita asortimana ili usluga kojima se bave i na tomu su se organizatori također zahvalili.

Ovaj je događaj pokazao i određenu razinu osvještenosti mladih roditelja o potrebi većeg zajedništva i zajedničkog djelovanja u društvenoj zajednici što i jest put stvaranja boljeg života.

NGB-DSCN8291

NGB-DSCN8290

NGB-DSCN8289

NGB-DSCN8288

NGB-DSCN8286

NGB-DSCN8285

NGB-DSCN8284

NGB-DSCN8283

NGB-DSCN8282

NGB-DSCN8281

NGB-DSCN8280

NGB-DSCN8279

NGB-DSCN8278

NGB-DSCN8277

NGB-DSCN8276

NGB-DSCN8275

NGB-DSCN8274

NGB-DSCN8273

NGB-DSCN8271

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner