Održan VI. Memorijalni vatrogasni kup „Milenko Vučković“

Kao i uvijek vatrogasci su uz svoga brata vatrogasca i nikada niti jednoga ne zaboravljaju.

Dokazuju to i ovim Memorijalnim kupom  u spomen na prijatelja i radnog kolegu Milenka Vučkovića, po stažu jednog od najstarijih novogradiških vatrogasaca, koji je, na žalost,izgubio bitku s teškom bolešću. 

 

Milenko Vučković rođen je 1958. godine, a članom DVD-a Nova Gradiška postaje 1974. 

–Svojim se radom istakao kao veliki humanitarac. Bio je kolega i prijatelj koji nikada nikoga nije ostavio na cjedilu. Položio je sve što je trebalo za osposobljavanje  za vatrogasca i na intervencije je izlazio baš uvijek, bez obzira bio dežuran ili ne. Od 2012. godine bio je zaposlen u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Nova Gradiška- rekao nam je Dejan Lekić, tajnik DVD-a Nova Gradiška, također zaposlen u JVP Nova Gradiška.

Ovogodišnji, šesti po redu Memorijalni vatrogasni kup „Milenko Vučković“ 18. je siječnja u organizaciji DVD-a Nova Gradiška na dvoranskom natjecanju u Vatrogasnom domu okupio rekordan broj ekipa, njih 29,  od čega je bilo 8 ženskih i 21 muška. U brzom spajanju usisnog voda natjecali su se vatrogasci i vatrogaskinje slijedećih DVD-a: Nova Gradiška, Ostrna, Daruvar, Nuštar, Oriovac, Razljev, Repušnica, Vrbanja, Sikirevci, Stari Perkovci, Sveta Nedelja, Popovac, Valpovo, Branjin Vrh, Virovitica, Leskovec, Jarmina, Deanovec, Petrijevci, Tenja, a sudjelovanje DVD-a Novi Kneževac iz Vojvodine u Republici Srbiji ovom je Memorijalu donio i međunarodni karakter.

Dobrodošlicu je okupljenima poželjela Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika i predsjednica DVD-a Nova Gradiška i zahvalila svim sudionicima na dolasku čime su, kako je rekla, potvrdili da nikada niti jednoga svoga kolegu ne zaboravljaju. Posebno je pozdravila članove obitelji pokojnog Milenka Vučkovića, kćerke Branku i Ranku i suprugu Zoru te im poručila da će vatrogasci uvijek biti uz njih u svakom životnom trenutku.

Posebnu javnu zahvalu i Zahvalnicu uručila je Dušku Marinkoviću, predsjedniku DVD-a Novi Kneževac, koji je tom prigodom, među ostalim istaknuo kako njihov DVD ima odličnu suradnju s DVD-om Nova Gradiška, a naši vatrogasci su im, prema njegovim riječima pomogli i u pripremama za natjecanje u Švicarskoj.

Natjecanje je provedeno u  4 kategorije:

U kategoriji Muški „B“, iznad 30 godina nastupilo je 9 ekipa, a rezultati su slijedeći:

1.DVD Virovitica; 2. DVD Daruvar; 3. DVD Budrovci

Pehar, medalje i diplomu uručila je najboljima u ovoj kategoriji Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika i predsjednica DVD-a Nova Gradiška.

U Kategoriji Muški „A“, mlađi od 30 godina, nastupilo je 12 ekipa, a rezultati su: 1. DVD Razljev (općina Križ u Zagrebačkoj županiji), kojem je ujedno pripao i Prijelazni pehar;  2. Repušnica; 3. DVD Jarmina

Branka Vučković Vuksanović kćerka pokojnog Milenka Vučković u čiju čast je ovaj Kup i organiziran uručila je Prijelazni pehar pobjedniku Kupa, a to je ekipa DVD-a Razljev.

Pehar, medalje i diplomu uručio je Željko Stević, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži i Zbora sudaca BPŽ.

Valja napomenuti da je domaća ekipa DVD-a NG u ovoj kategoriji osvojila 8 mjesto.

U kategoriji Žene „A“, mlađe od 30 godina, nastupilo je 7 ekipa, a rezultati su slijedeći: : 1. DVD Nuštar; 2. DVD Deanovec; 3. DVD Budrovci

Pehar, medalje i diplomu uručio je Milan Brkljača, zapovjednik DVD-a Nova Gradiška.

U kategoriji Žene „B“, starije od 30 godina, sudjelovala je samo ekipa DVD-a Stari Perkovci i osvojila i prvo mjesto. Pehar, medalje i diplomu uručio je Antun Tot, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Nova Gradiška i zamjenik predsjednice DVD-a NG.

Ivana Trupina uručila je Zahvalnice i sucima: Vladimiru Lukačeviću, Antunu Totu, Petru Strinaviću, Željku Steviću, Martinu Franjiću iz DVD-a Jarmina , voditelju natjecanja i Marku Derežaninu, koji je, kao i uvijek uspješno odradio i voditeljski dio posla.

I prije samoga zatvaranja ovogodišnjega Memorijalnog vatrogasnog kupa „Milenko Vučković“ Dejan Lekić, tajnik DVD-a Nova Gradiška zahvalio je svima ženama i muškarcima našega DVD-a koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovoga Kupa, a Medalje uručio Aleksandri Vasiljević, Martini Šišić, Andrei Grgić, Ernestini Straga-Šašić, Vesni Obrovac, Marijani Brkljača, Ireni Barić, Zlatku Obrovac,Ivanu Trupina, Marijanu Ruškanu, Stjepanu Čevizoviću, Franji Barić,Mireli Kumić.

Ujedno je u ime domaćina uručio i simbolične poklone u sjećanje na VI. Memorijalni vatrogasni kup „Milenko Vučković“, obitelji: kćerkama Branki i Ranki i supruzi Zori Vučković.

VI. Memorijalni vatrogasni kup „Milenko Vučković“ zatvorila je Ivana Trupina predsjednica DVD-a Nova Gradiška te istakla kako je atmosfera bila odlična, kao što i treba biti kada je riječ o prijateljima i vatrogascima. –Prilika je ovo bila da vas i ja bolje upoznam jer sam nova na ovoj funkciji, ali  vjerujem kako ćemo se susretati i na drugim natjecanjima, družiti se i promicati vrijednosti vatrogastva i ovog plemenitog i humanog poziva-rekla je, među ostalim Ivana Trupina te pozvala na slijedeći VII. Memorijalni kup „Milenko Vučković“, kao i XI. Memorijalni vatrogasni kup „Goran Trupina“.

AEM banner