BRODSKI POP ROCK PUNK BEND 'REPUBLIKA' - Objavljen novi singl „Sladak par“ s albuma „Dvostruko izdanje“

Republika logo

Iz glazbene radionice slavonskobrodskog pop-rock-punk benda Republika, u izdanju Croatia Recordsa, ovih je dana izašao novi singl „Sladak par“.

Riječ je o najnovijoj autorskoj pjesmi ovog mladog brodskog benda, s njihova albuma prvijenca koji je finaliziran pod radnim nazivom „Dvostruko izdanje“, a produkcijski ga potpisuje Hrvoje Prskalo (ZG Zvuk). Na albumu je 11 pjesama, među kojima i prvi singl „Nema više vremena“ koji je objavljen krajem 2014., također u izdanju Croatia Recordsa.

 

REPUBLIKA foto

Podsjetimo, Republiku čini čvrsta četvorka - Dubravko Đuričić (vokal i gitara), Matija Obradović (gitara),  Filip Križan (bas gitara) i  Ivo Baričević (bubanj),  koji su sa snimanjem nagomilanih autorskih pjesama krenuli početkom 2013. sa željom da međusobne individualnosti i izražaje objedine i podignu na višu, kreativnu razinu te tako stvore prepoznatljiv sound.

Taj zvuk nastao je na zasadima punka, no punk usmjerenje Republika oblikuje i pop i rock bojama te se u konačnici i deklarira kao pop-rock-punk bend. Pjesme su im energične i nerazblaženo pjevne u kojima se osjeća emotivno poštenje, a tekstovi su obojani cinizmom i ironijom, te vrlo senzibilni, pisani kao odjek svakodnevnih situacija. Upravo  i taj utjecaj antisociološkog vala koji karakterizira današnjicu u smislu otuđenosti i separativnosti, otpora i buntovničkog nemira izražen kroz vesele i raspjevane refrene o crnjacima, ljutnji i boli, temelj je i naziva benda Republika.

Poslušajte i pogledajte njihov novi singl SLADAK PAR

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner