Razgovor uz kavu - Eva Kocić

Ovo vrijeme baš i nije vrijeme za velika druženja pa smo na jedan neobavezni razgovor uz kavu ,,priveli'' Evu Kocić.

Članicom umjetničke organizacije Škvadra iz Zagreba. Virtualna kava nam je jako godila, a u neformalnom razgovoru uz kavu, saznali smo dosta o Evinom razmišljanju, stavovima, a čitavu atmosferu Vam prenosimo u nastavku:

NGB: Lijep pozdrav, jesi li više za kavu, čaj ili nešto treće? 

Bok! Kavu definitivno, nekako sam uz nju našla svojih 5 minuta mira u danu. 

NGB: Ljubav, sreća ili zdravlje. Da trebaš birati samo jedno, što bi izabrala i zašto?

 Bez ljubavi ne mogu, ali biram zdravlje. Kada si zdrav, sreća je tu jer možeš raditi, družiti se i biti svoj, a kada si svoj otvaraš još više prostora za ljubav koja je tako i tako uvijek tu u nekom obliku - najteže je vidjeti, osjetiti i prihvatiti.

 

NGB: Koje godišnje doba ti je najbolje i zbog čega? 

Uh, dosta se dvoumim ovdje, zapravo između svega osim zime, haha! Biram ljeto. Nekako sam tada najotvorenija, najpristupačnija. Volim tu svoju tjelesnu slobodu tada, sol, šlape na nogama, zagrcanje u moru, neizvjesnost kada zaroniš, izgoreno čelo, umakanje pizze u najfinije maslinovo ulje s bitnim ljudima. Ali i draža mi je vrućina nego hladnoća.  

 

 NGB: Koju si knjigu zadnju pročitala i o čemu se radi u njoj?

 Zadnju sam pročitala do pola upravo na plaži, a zadnja pročitana do kraja je bila Blizina svega od Ante Zlatka Stolice. Knjiga u kojoj govori o svakodnevnim situacijama u kojima se svatko može pronaći u nekom trenutku, one obične smiješne situacije u tramvaju ili trgovini. Hrpa malih pričica tj. događaja s kojima se poistovjetiš ili ne. Iskreno, nakon hrpu pročitanih recenzija gdje su svi oduševljeni, meni je knjiga bila okej. U par trenutaka sam se nasmijala i pronašla u određenim situacijama. Smiješno je kada skužiš kako se ljudima događaju iste stvari, isti oni neugodni trenuci za koje misliš da se samo tebi događaju, to je najzanimljiviji dio. Svima je uvijek neugodno. 

 

 NGB: Kako izgleda jedan tvoj uobičajeni dan?

 Probudim se, obavim higijenu, doručkujem, popijem kavu i odlazim na trening ili probu koja traje do popodne. Poslije uleti neki sastanak ili neko druženje, odmaranje kod kuće, kuhanje ručka ili spremanje. To je ovako dosta sterilno, iznad toga stoji cijeli krov emocija kroz dan.  A zbog trenutne situacije i jer se sve izvedbe odgađaju ili otkazuju, malo je dan prazniji, ali kemijaju se novi planovi B i C koje se već pomalo realiziraju i u koje polažem velike nade. 

 

NGB: Voliš li više pse ili mačke? 

Pse, definitivno. Iako smo nedavno udomili kod kuće malu macu koja je promijenila sve. Općenito stavove oko mačaka, atmosferu u kući, baš je začarala neku novu energiju koja je zapravo svima trebala. Hvala maco Izzy, zavoljela sam mačke zbog tebe.  

 

NGB: Jesu li muškarci i žene ravnopravni i navedi nam bar jedan primjer zašto tako misliš? 

Znam da u svijetu nisu. Treba krenuti od sebe i bližnjih pa onda na globalnu razinu. U mojoj obitelji muškarci i žene jesu ravnopravni, u životima bližnjih prijatelja također. Bit će nas sve više.  

 

NGB: Koje osobine se danas najviše cijene kod muškaraca? Objasni malo. 

Ja bih rekla volja za kompromisom, poštivanje, želja za saslušati i popričati, pustiti ali i biti tu, razumjeti, primijetiti i pomoći. Govorim ove stvari iz vlastitog iskustva i ovo sve neupitno i nesebično dobivam, onda to i sama nudim. Nije lako ni s ženama ni s muškarcima, nije lako biti otvoren za nove situacije. 

 

NGB: Kakva si bila učenica u osnovnoj, a kakva u srednjoj školi?

 Kada se sjetim osnovne škole dosta mi je maglovito sjećanje. Imam osjećaj kako da sam ju prespavala i tražila se među ekipom iz škole, dok sam s druge strane s ekipom iz ulice imala najbolje dane. U srednjoj sam otišla u Zagreb i tu se sve preokrenulo. Bilo je opasno teško, ali uz roditelje, sesstru i svoju upornost ne bi bila sada tu gdje jesam. 

 

NGB: Jesi li dnevni ili noćni tip? 

Oboje. Preko dana obožavam biti aktivna, ali nije mi problem ni ostati budna preko noći. 

 

NGB: U svojoj dosadašnjoj karijeri, možeš li izdvojiti jednu osobu koja ti je bila najveća podrška i objasni zašto?

 Morat ću izdvojiti dvije. Mama i Tata. Ne moram ništa ni govoriti jer će biti previše pekmezavo, samo čisti naklon do poda! Plus sestra koja je apsolutni i savršeni dio svega.  

 

NGB: Vjeruješ li u teorije zavjere i koju teoriju si zadnju čula?

 Ne vjerujem, nisam se nikad previše bavila time i ne zanima me. Zadnje što sam čula je da je Covid-19 umjetno stvoreni virus i da je zemlja ravna ploča…  

 

NGB: Da možeš birati jednu zemlju u kojoj bi živjela sad, koju bi izabrala i zbog čega?

 Slovenija, specifičnije Ljubljana. Prvi put kad sam kročila u taj grad sam znala da ću jednom živjeti tamo, makar na godinu dvije. Zaljubila sam se u atmosferu, grad je manji od Zagreba, ima sve i hrpu događanja koja me zanimaju. Ali otvorena sam i za neke druge gradove i države na neko kratko razdoblje.  

 

NGB: Što misliš o ravnozemljašima i je li Zemlja stvarno ravna ploča?

Joj! Ne mislim baš najpozitivnije i Zemlja sigurno nije ravna ploča.  

 

NGB: Kako ti je bilo na zadnjem putovanju gdje si bila?

 Zadnje putovanje je bilo na Lastovo i bilo je apsolutno savršeno. Išla sam s dečkom Branimirom i dobili smo romantiku koju nismo ni tražili. Kampirali smo, vozili se biciklima po otoku i radili sve one ljetne stvari o kojima sam pričala da obožavam.  Osvojilo me tako da se sigurno vraćam!

 AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner