Kutina u sklopu inicijative "Kufer" poziva na fer odnos prema azilantima

Large_11218052_1002580833096210_8885653157379875506_n

U Kutini će u nedjelju, 20. rujna biti lansirana inicijativa "Kufer" čiji i Centar za mirovne studije dio, a čiji je cilj informirati i senzibilizirati javnost, aktivirati građane na djelovanje te u sklopu koje organizatori pozivaju građane na fer odnos prema azilantima i izbjeglicama.

Kufer, okuplja javne osobe koje i same imaju izbjegličko iskustvo iz vremena rata - glumce, glazbenike, predstavnike lokalnih zajednica i nevladinih organizacija u lokalnim sredinama u kojima već postoje centri za tražitelje azila (poput Kutine i Zagreba), mjestima u kojima se planiraju prihvatni centri (Tovarnik, Trilj) te svim gradovima i općinama u Hrvatskoj koji bi trebali prihvatiti tražitelje azila i izbjeglice.

"Radimo na tome da se ljude u nevolji prihvati kao ljude", navode organizatori inicijative.

Kufer, ističu, znači i Kutina i fer odnos prema azilantima i izbjeglicama, ali i simbolizira teški put koji su ljudi u nevolji morali proći u želji da dođu do boljeg života, "jer je onaj koji su ostavili za sobom, stao u jedan Kufer".

"S obzirom na humanitarnu krizu u Europskoj Uniji, činjenicu da je Hrvatska prihvatila europsku politiku kvota, naše iskustvo u Domovinskom ratu te apele svih međunarodnih aktera na solidarnost, cilj inicijative jest informirati i senzibilizirati javnost, aktivirati građane na djelovanje. Stoga, dođite u Kutinu u nedjelju 20. rujna, podržite Kufer, te svi zajedno budimo ljudi", stoji u pozivu.

 U sklopu cjelodnevnog programa ispred OŠ Vladimira Vidrića predviđene su raznovrsne aktivnosti, među ostalima, crtanje graffiti murala na zid škole, ocrtavanje platna s porukama mira, likovna/strip radionica za djecu, prijateljska nogometna utakmica između Kutine i azilanata, koncerti Sare Renar, Irene Žilić, Dubioze kolektiva i KUD-a Moslavina te stand-up komedija, kao i nastupi glumaca Lucije Šerbedžije i Frane Maškovića.

Više o samom događaju pogledajte ovdje, a cijeli program pogledajte u privitku.

Privitci:
URL:OpisVeličina datoteke
Pristupiti ovom URL-u (http://www.cms.hr/system/article_document/doc/200/Kutina_Plakat_A2_1.PDF)Kutina_Plakat_A2_1.PDFKutina_Plakat_A2_1.PDF11545 kB

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner