Dječje vijeće i Dječji forum na susretu sa gradonačelnikom

Tradicionalno u Dječjem tjednu članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“ dolaze na susret s gradonačelnikom i njegovim suradnicima.

Tako je bilo i ove godine, a 9. listopada mali su vijećnici i forumaši u Gradsku vijećnicu donijeli veselje, smijeh i puno pitanja, prijedloga, ali i pohvala. Predstavili su svoje aktivnosti kojima su promovirali svoj Grad kojega jako vole.

Opširnije...

Ljubav djeci prije svega!

Moto je najljepšega tjedna u godini – Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 7. do 13. listopada.

U Novoj Gradiški su ga, u organizaciji Društva naša djeca i pod pokroviteljstvom Grada, na središnjem gradskom trgu otvorila djeca na simboličan način svima dragom pjesmicom „Kad si sretan“ i zajedničkim izgovaranjem slogana „Ljubav djeci prije svega“.

Opširnije...

Priče 91 heroja Domovinskog rata - predstavljene i u Osijeku

Roberta Kljenak,u Osijeku u Velikoj županijskoj vijećnici, 5. listopada održala je promociju knjige Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskog rata pred dupkom punom dvoranom.

Župan Osječko-Baranjske županije, Ivan Anušić tako se svima prisutnima obratio riječima ,, Pozdravljam sve prisutne i neću nikoga posebno isticati jer svi smo zbog jedne stvari ovdje iako od gostiju iz Zagreba bih mogao izdvojiti generala Mirka Piškulića i gospodina Ivu Sertića.

Opširnije...

Učenici PŠ Gornji Bogićevci i njihova učiteljica Iva Franić posjetili su Narodnu knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci

U petak, 4. listopada opet je bilo veselo u našoj knjižnici.

Čuo se dječji smijeh jer su nas posjetili učenici 3. i 4. razreda PŠ Gornji Bogićevci zajedno sa svojom učiteljicom Ivom Franić. Došli su pogledati i prelistati enciklopedije ( opće i specijalizirane ) i naučiti nešto novo jer oni su već veliki i puno puta su bili u našoj knjižnici.

Opširnije...

Diko moja priko kola priđi,...

Manifestacija je koju uoči blagdana Kraljice sv. Krunice organizira Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška u suradnji sa Konjogojskom udrugom „Konji bili, konji vrani“.

Time daju doprinos proslavi zaštitnice svoje župe, ali i očuvanju i njegovanju tradicijskih običaja.

Opširnije...

Dani hrvatskog turizma prvi puta u Slavoniji

U vukovarskom dvorcu Eltz  2. listopada su svečano otvoreni Dani hrvatskog turizma, koji se prvi put održavaju u kontinentalnoj Hrvatskoj. Domaćini su svih pet slavonskih županija koje ovom prilikom predstavljaju najbolje od svoje turističke ponude turističkim djelatnicima iz cijele zemlje.

Foto: htz.hr

Cijela ova regija potvrdila je koliki turistički potencijal ima. Samo joj treba veći vjetar u leđa s nacionalne razine. Postala je prepoznatljiva i turističkim Agencijama i touroperatorima, ali sve je to zapravo još na početku. Prostora za razvoj itekako ima.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner