Upaljena druga adventska svijeća

Uz molitvu, koju je vodio novogradiški đakon Dejan Ilić i uz nazočnost mnogobrojnih vjernika 9. je proinca upaljena druga adventska svijeća na prekrasnom adventskom vijencu  kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Došašće je vrijeme priprava za Božić,

Svečana sjednica Gradskog vijeća uz Dan grada

-Dan grada slavimo s  ponosom zahvalni generacijama naših sugrađana, koji su kroz stoljeća stvarali grad ljepote, kulture, tolerancije i ljudske topline.

Grad po mjeri čovjeka u kojem je i danas, svemu unatoč što nas brine, ugodno živjeti. Radosna sam što vas mogu pozdraviti u ovako značajnom trenutku za naš grad. Slaveći  blagdan župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i Dan grada  mi Novogradičani danas slavimo život, opstojnost i vjeru.

Uz Dan grada i župe odana počast hrvatskim herojima

Središnji sadržaji uz 269. rođendan grada Nova Gradiška, njegovu zaštitnicu Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije i Dan istoimene novogradiške župe, 8. prosinca, počeli su odavanjem počasti poginulim, smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Učinjeno je to polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Podijeljena uvjerenja polaznicima Poduzetničke akademije u Novoj Gradiški

Po drugi puta je za 16 polaznika Poduzetničke akademije u NG, koji su je uspješno i završili upriličena 5. prosinca u Gradskoj vijećnici podjela uvjerenja.

Učinile su to Sanela Dropulić voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i poduzetnica Mirela Glavaš, inicijatorica  pokretanja Poduzetničke akademije u NG i edukacije žena za svijet poduzetništva.

Upaljena prva adventska svijeća

Paljenjem prve adventske svijeće kod novogradiške župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Uz molitvu, koju je vodio đakon naše župe Dejan Ilić i  prigodni nastup Gradske glazbe NG,  2. prosinca u 18 sati počeo je ovogodišnji  "Advent u našem gradu".

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner