Izaslanstvo grada Nove Gradiške odalo počast žrtvi grada-heroja Vukovara (foto)

Kao što je i najavio 16. studenoga na dočeku sudionika Karavane ljubavi Prevlaka- Vukovar "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na njihovom 10. hodočašću,

Nova Gradiška Vukovaru

gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić bio je na čelu izaslanstva koje se 17. studenoga u ime grada poklonilo poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima koji su nesebično u Vukovaru branili cijelu Hrvatsku.

U izaslanstvu su bili i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, kao i koordinator za braniteljske udruge grada Vlatko Greiner, potom Dinka Matijević, direktorica TZ, u ime Moto kluba "Strmac" Marko Mokrović, Darko Jugović te Milan Tomljanović i Mario Latal. S njima je ove godine pošao naš Moca i sve zabilježio foto-aparatom. Do Vinkovaca su stigli kombijem, a  potom nastavili  pješice do Vukovara. U Bogdanovcima ih je dočekao načelnik, a kod Nuštra su susreli i naše dragovoljce koji su i ove godine na hodočašće u grad -heroj pješačili. A to su uz Arsena Grandu i Željka Bakunića, Željko Radošić, Ivan Bazina te prvi puta s njima i prijatelji iz Zadra Nenad Marčina (sudjelovao i na hodočašću u Rim) te Nikola Katalinić. I ovaj  njihov četvrti Memorijalni hod NG-Vukovar-Ovčara odvijao se pod geslom "Mi hodamo za njih".

Izaslanstvo grada NG odalo je počast paljenjem lampiona, uz polaganje cvijeća i molitvom u Bogdanovcima, Nuštru i kod memorijalnog križa u Vukovaru. Na obalama dviju rijeka na ušću Vuke u Dunav, podignut je, za sve one koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

A 19. studenoga i u Novoj Gradiški će na dostojanstven način uz svijeće, cvijeće i molitvu biti odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima kako Vukovara, tako i Škabrnje, ali i svima koji su živote nesebično darovali za slobodu Domovine. Sve počinje kod Doma hrvatskih branitelja od 18 sati.

Nova Gradiška za Vukovar

 

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner