Otvorenje "Adventa u našem gradu" 2. prosinca

Paljenjem prve adventske svijeće kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije uz molitvu, koju će voditi župnik vlč. Branko Gelemanović i prigodni nastup Gradske glazbe NG,  2. prosinca u 18 sati počet će ovogodišnji 11. "Advent u našem gradu"

Najavila nam je u razgovoru Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, koja je, uz potporu Grada i organizator ovih lijepih i toplih predblagdanskih sadržaja.

I Ove godine Novogradiščani, ali i svi gosti moći će uživati u "zimskim radostima" na klizalištu, koje će biti otvoreno istoga dana, a svi sadržaji odvijat će se na središnjem gradskom Trgu.

 

Druga svijeća Došašća bit će upaljena  9., treća 16., a četvrta 21. prosinca, također uz prigodni predblagdanski program u kojemu će sudjelovati VS "Aurora", Pjevački zbor uz tamburaše novogradiške Matice umirovljenika, HPS "Slača, FA mladih NG,...

Središnja događanja "Adventa u našem gradu" bit će 21. i 22. prosinca kada će brojni izlagači svojim domaćim proizvodima (prijave traju do 11. prosinca), a vrijedni članovi naših udruga (od Dječjeg vrtića NG do najstarijih) bogatim kulturno-umjetničkim  programima doprinijeti blagdanskom ugođaju, sudjelujući na tradicionalnom "Božićnom sajmu", koji će se odvijati pod velikim šatorom u središtu grada u vremenu od 9 do 19 sati.

Najavljena su i iznenađenja za mlade, a i ove godine stiže nam 22. prosinca u 12 sati Djed Božićnjak s vrećom punom poklona za najmlađe.

-Turistička zajednica se, uz pomoć Grada, potrudila ove godine i za kićenje grada. Nabavljen je novi božićni nakit, dosta toga je već i postavljeno, a u fokusu nam je uređenje središnjeg trga i novouređenog parka. Otvorenjem "Adventa u našem gradu" 2. prosinca bit će upaljena i nova božićna rasvjeta- naglasila je, među ostalim Dinka Matijević.  

 

Ovih dana bit će postavljeni i plakati u gradu sa svim sadržajima ovogodišnje manifestacije, koji će se naći  i na prigodnim adventskim kalendarima, koje će TZ distribuirati u sve naše kafiće i restorane.

Svakako pratite i Facebook stranicu Turističke zajednice na kojoj ćete detaljno biti izvješćeni o svim sadržajima, programima i iznenađenjima ovogodišnjeg "Adventa u našem gradu".

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner