“Žena zaželi, žena radi” - počinje realizacija projekta vrijednog 6,7 milijuna

U slijedeće dvije godine kroz ovaj projekt zaposlenje je osigurano za 50 žena s područja grada.

Odabrane su između više od 200 kandidatkinja, a okupile su se 3. travnja u Gradskoj vijećnici popunile projektnu dokumentaciju, prošle još jednu prezentaciju i uručeni su im i bicikli, koje će koristiti u obavljanju posla.

Također su im osigurane i kućne potrepštine u vrijednosti 200 kuna mjesečno po korisniku. Osposobljavanje prema vlastitim interesima i potrebama s ciljem unapređenja znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada u svibnju će biti organizirano za 25 zainteresiranih žena, a vrijednost ovog obrazovanja je do 7.000 kuna.

Okupljene žene pozdravili su gradonačelnik Vinko Grgić, potom Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika i autorica projekta, voditeljica projekta Gordana Šimić i Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, a nazočan je bio i Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, koji je partner u ovom projektu i koji je odabrao krajnje korisnike o kojima će žene skrbiti.

-Bilo je više od 200 kandidatkinja. Sa svima smo razgovarali i odabrano je vas 50. Drago mi je da ćemo napraviti veliki posao u naredna 24 mjeseca koliko ćete raditi nakon dugotrajne nezaposlenosti, osjećati se važnima i doprinositi sebi i svojim obiteljima. Ponosni smo na to. Zahvaljujem se mojoj zamjenici Ivani Trupina, koja se od prvoga dana prihvatila posla. Moram reći da je Nova Gradiška, od svih okolnih jedinica lokalne samouprave, kandidirala najviše žena i u kojoj će najviše žena i biti zaposleno kroz ovaj projekt – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić, zaželio ženama ugodan rad u slijedeće dvije godine, zahvalio se svojoj zamjenici i cijeloj ekipi jer je, kako je istaknuo, odradila velik posao.

-Danas je veliki dan za sve nas. Za 200 krajnjih korisnika brinut će se 50 žena i raditi na socijalnom uključivanju korisnika pomoći i njege u kući. Najznačajnije je da vama ide radni staž i da se i vi također socijalno uključite.Tijekom odabira kandidatkinja brinuli smo se da zadovoljimo sve skupine nezaposlenih žena, od dugotrajno nezaposlenih do onih koje su već radile, jer su krajnji korisnici na tome i inzistirali.To su osobe sa 80 i 100 % invalidnosti, kojima će dobro doći znanje i vještine žena koje su to do sada radile. Brinuli smo se i o ženama koje su slabijeg imovinskog stanja, ženama koje imaju više djece i koje su dugotrajno nezaposlene – naglasila je Ivana Trupina i izvijestila da se radi na još jednom projektu kako bi zaposlili još žena.

Zaželi

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner