Sadržaji 23. NG glazbenoga ljeta predstavljeni na Konferenciji za novinare

Održana je 23. srpnja u prostoru TZ grada Nova Gradiška, a glazbeni program, kao i bogate popratne sadržaje prezentirali su u ime Grada Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika, potom Dinka Matijević direktorica Turističke zajednice i Bernard Kumić-Berny.

-Iako je u organizatorskom smislu ova manifestacija za cijeli tim izuzetno zahtjevna ipak je cijeli taj posao i veliki izazov i gušt i na nju smo doista ponosni jer je svih ovih godina jedna od jačih u ovom dijelu Hrvatske. I to je razlog više ponuditi sadržaje ne samo tijekom četiri središnje glazbene večeri – istaknuo je na početku Konferencije Bernard Kumić.

Program "Ususret NG glazbenom ljetu" predstavila je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice.

-Brojka 23 sve govori. Do sada uspješno organizirano i realizirano, a podaci kažu da smo prošle godine bili najposjećenija manifestacija u Slavoniji i to tijekom četiri glazbene tematske večeri. I ne samo u večernjem dijelu programa već i u dnevnom kada se odvijaju popratni gospodarski i kulturni sadržaji-naglasila je Matijević.

Aktivnosti kreću već 11. kolovoza otvorenjem Festivala kave i domaćih kolača, a potrajat će sve do Velike Gospe. U sklopu Festivala bit će održana i manifestacija "Slavonija vesela" u organizaciji FA mladih Nova Gradiška.

Tradicionalni koncert ozbiljne glazbe "U ljetnu večer" bit će 12. kolovoza i to na našem Trgu glazbenika, a doživljaj ove vrste glazbe zasigurno je jedinstven jer se koncert održava pod zvijezdama. Glavna gošća bit će prof. Ivana Dorčić, uz mlade glazbenike osnovnih i srednjih glazbenih škola.

Izložba "Šuma okom šumara" bit će otvorena 13. kolovoza u prostoru stare robne kuće, a organizira ju Hrvatsko šumarsko društvo Podružnica Nova Gradiška. I ova izložba ima tradiciju gostovanja na NG glazbenom ljetu dugu gotovo koliko i ova manifestacija po kojoj je Nova Gradiška prepoznatljiva u cijeloj RH.

Sve četiri glazbene večeri bit će oplemenjene, prema riječima Dinke Matijević, također bogatim i zanimljivim sadržajima.

Četvrtak 16. kolovoza u Gradskom parku "Bošnjak craft", festival craft piva uz 8 do 10 craftera iz cijele Hrvatske, a otvorenje je previđeno od 19 sati. Istodobno u Ulici slavonskih graničara i ove će godine biti Sajam eno-gastro ponude i suvenira i već se do sada organizatorima prijavio veliki broj izlagača, što također govori o prepoznatljivosti ove manifestacije koja za cilj, među ostalim, ima i prezentirati rad malih proizvođača, ali i omogućiti im da svoje proizvode plasiraju i dogovore nove poslove.

U petak 17. kolovoza na otvorenju NG glazbenog ljeta naša Gradska glazba počastit će svojim koncertom, a svaki je vjerujte poseban i zbog repertoara, ali i zvedbe. Otvorenje će se odvijati u centru kod ugostitelja kako bi bilo dostupnije što većem broju posjetitelja i domaćih i gostiju.

I ove godine istodobno će se održavati i sadržaji na kultnoj "ljetnoj pozornici" , a programi počinju 3. kolovoza s drugim "Ibiza open air partyem" čiji je pokrovitelj UNITAS WebRadio NG i portal NG-Buntovnici.

Organizatori su mislili i na najmlađe, pa će tako uz sadržaje u zabavnom parku, djeca moći uživati i u "Fun kids zoni".

Središnji programi četiri tematske glazbene večeri od 16. - 19. kolovoza

Predstavio ih je Bernard Kumić te istaknuo kako je bilo dosta teško izabrati izvođače jer je sve manje onih koji nisu tijekom svih ovih godina nastupili na NG glazbenom ljetu. -Željeli smo i dalje održati tradiciju tematskih večeri, dakle rock, tamburaška, zabavna i folklorna. Također nam je cilj tih dana u NG privući goste iz cijele Hrvatske i napraviti što veću promociju našega grada i kraja, svih ljepota i vrijednosti koje imamo u ponudi. Osluškivali smo i želje publike i izabrali:

ČETVRTAK, 16. kolovoza gosti večeri S.A.R.S., a za uvertiru u rock vibracije pobrinut će se Jocker i The Unimogs bend.

PETAK, 17. kolovoza bit će tamburaško-klapska večer uz domaće snage "Tkanicu" i "Satir", potom će uslijediti nastup klape "Cambi", a gošće večeri bit će Hanka Paldum i "Učiteljice".

SUBOTA, 18.kolovoza, će kao i dosadašnjih godina početi festivalom "Djeca pjevaju hitove” nakon kojega će nastupiti domaći Rockeri, a zvijezde zabavne večeri bit će "Plavi orkestar" i Željko Bebek.

NEDJELJA, 19. kolovoza večer je tradicije i folklora, a uz domaća Kulturno umjetnička društva, nastupitće i KUD-ovi "Berda" iz Brestovca i "Podravac" iz Sopja.

-NG glazbeno ljeto manifestacija je prema kojoj se planiraju i godišnji odmori tako da nam posjetitelji zaista stižu iz cijele Hrvatske, ali i iz europskih zemalja i na to smo također jako ponosni. Ove godine smo povećali i financijska sredstva za manifestaciju i raspolažemo s pola milijuna kuna. Dio sufinancira Grad, dio Brodsko-posavska županija, nešto je sredstava i od zakupa prostora, a dosta je osigurano i od sponzora i donatora, kojima se ovim putem zahvaljujem. Radi se o tvrtkama iz našeg Industrijskog parka, potom je tu Coca-cola, Croatia osiguranje, Clarum d.o.o. , Ljekarne Zubović, kožara "Psunj" , MIG automatika, pivovara "Laško", tvrtka "Impal". Također se zahvaljujem svim našim gradskim tvrtkama posebno Eko-kongu. Kada govorimo o programu, on je doista i za mlade i za one starije, zastupljeni su svi glazbeni žanrovi. Ove godine Fun kids zonu imamo u subotu 18. kolovoza u prijepodnevnim satima na središnjem gradskom trgu i ovim putem pozivam roditelje, bake i djedove da dovedu djecu, sadržaji su besplatni.

Novina ove godine je i ponuda proizvoda našeg "Slavonskog dućana", a i na taj način ćemo promovirati naše male proizvođače i proizvode njihovih vrijednih ruku. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Nadam se da će Nova Gradiška zaživjeti i uz ovu manifestaciju kao jedna turistička destinacija. Poziv je upućen svima i svi ste dobro došli na 23. NG glazbeno ljeto- istaknula je, među ostalim, Ivana Trupina, zamjenica novogradiškog gradonačelnika.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner