Prva samostalna izložba Igora Čabraje u Gradskom muzeju Nova Gradiška

U Gradskom muzeju Nova Gradiška 3. srpnja 2020. godine postavljena je izložba Grafike Igora Čabraje, autora.

Svima prisutnima se najprije obratila Marija Mihaljević, ravnateljica muzeja i rekla nam poneku uvodnu riječ o liku i djelu Igoru Čabraji koji je, između ostaloga izlagao već u Novoj Gradiški u sklopu već predstavljene izložbe skupine autora pod nazivom ,, SB- NG''.

Opširnije...

ZBOG KORONAVIRUSA NEĆE SE ODRŽATI WIMBLEDON

Održavanje najslavnijeg i najcjenjenijeg teniskog turnira na svijetu predviđeno u periodu od 29. lipnja do 12. srpnja se otkazuje zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Wikipedija

U službenoj objavi navodi se da će se turnir održati u novom terminu, od 28. lipnja do 11. srpnja 2021. godine.
Turnir se u Wimbledonu održava svakog ljeta od 1877. godine u posljednjem tjednu lipnja i prvom tjednu srpnja, a jedino je bio otkazan za vrijeme oba svjetska rata (1915-1918., 1940-1945.).

Opširnije...

„Tata Slikovnica“

Online je projekt kojega je osmislio glumac Igor Baksa, a uživo u novogradiškom Gradskom parku 18. lipnja izveo dramsko-scensku igru čiji su osnovni elementi pokret, glas, grimasa, maska i lutkarski elementi, melodija i ritam.

Održao je, zahvaljujući organizatoru Pučkom otvornom učilištu „Matija Antun Relković“, dvije izvedbe tijekom prijepodneva za naše mlađe osnovnoškolce koji su se izvrsno zabavili, ponešto i naučili, a ponešto od znanja utvrdili.

Opširnije...

Glazbena mjera trokuta-Nota trajanja korijena

Ovom se jedinstvenom izložbom geometrizacije u glazbi  Antun Toni Blažinović, skladatelj, izvođač, inovator ,18. lipnja predstavio svome Gradu u suorganizaciji Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Antun Toni Blažinović je glazbeni inovator, virtuoz sviranja bas gitare, obrađivač tradicionalne glazbe na moderan način, osnivač i autor grupe Only Bass and drum i vlasnik izdavačke kuće ARION za koju je objavio i svoje CD-ove "DECOMPRESSIA 95-90" (ARION; 1995), "OBAD" (ARION; 1997), "SISTEM" (ARION; 1999) i najnoviji " TRIANGLEMETRE-FUTURISIA 3" (ARION; 2007) .

Opširnije...

„Totemi i snovi“ u Galeriji Doma kulture

Izložbom „Totemi i snovi“ umjetnica Kristina Rismondo predstavlja se novogradiškoj publici. 

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ izložba je 17. lipnja otvorena točno u podne uz nastup naše poznate pijanistice Mie Elezović, doc.art.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner