Bruno Šimleša u Novoj Gradiški

Humanitarac, književnik, kolumnist, novinar, sociolog, televizijski voditelj, Bruno Šimleša u srijedu, 13. studenog 2019. godine obilježio je 18. obljetnicu svog spisateljskog rada i održao dvostruku promociju knjiga: devete Istine i laži o ljubavi i desete Kako zavoljeti sebe, knjige koja je dan prije predstavljanja u GKNG,organizatoru susreta , izašla iz tiska pa joj je novogradiška promocija bila svojevrsna premijera i to prije Interlibera.

Kad je vidio da je svako slobodno mjesto u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška zauzeto i da je prostor čitaonice i „premalen“ za sve one koji su ga željeli vidjeti i čuti, autor je izjavio kako mu je to drago jer vidi kako postoji interes kod ljudi za osobni razvoj i za literaturu koja ne podcjenjuje čitatelja.

Opširnije...

„Veze“ i „Serotonin addiction“

Izložba Andre Banovca, mladog splitskog akademskog umjetnika, otvorena 8. studenoga u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“.

Izložba obuhvaća dva ciklusa radova, stariji su „Veze“ kojega je radio tijekom magisterija u Ljubljani, a novi je ciklus „Serotonin addiction“ ili „ovisnost o sreći“.

Opširnije...

Razgovor s književnikom - Dražen Markotić Vega

Uoči promocije knjige Tajna djedove stare trešnje koja je najavljena za 11. studenog 2019. u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška, razgovarali smo malo s autorom knjige i tako pokušali saznati nešto više o tome što nas sve čeka. 

Kako kaže, Dražen je kroz naš grad do sada samo prolazio na svojim putovanjima i raduje ga što će imati priliku ovom svojom promocijom upoznati prisutne građane, ali i čuli smo tko je radio na knjizi, što za njega predstavlja obitelj i još puno toga zanimljivog:

Opširnije...

Otvorena prva u nizu izložbi radova s ovogodišnje Likovne kolonije Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška

Nova Gradiška je zaista postala gradom kulture, a to možemo primjetiti i po tome što nema tjedna u mjesecu da se ne događa nešto zanimljivo, zabavni sadržaji za mlade, djecu, knjigoljupce, filmofile, ljubitelje kazališnih predstava.

Tako i sada imamo priliku obogatiti svoj duh slikarskim bojama, temama...zahvaljujući novogradiškim, ali i umjetnicima iz drugih hrvatskih gradova koji su sudjelovali na ovogodišnjoj tradicionalnoj Likovnoj koloniji.

Opširnije...

„Odsečeni od svetla“

Naslov je zbirke pjesama Gorana Gatalice pisanih na kajkavskome dijalektu predstavljena u Novoj Gradiški 24. listopada u organizaciji Ogranka Matice hrvatske.

Autor spaja suvremeno i tradicijsko, pa je tako odisao i ovaj susret i bio oplemenjen nastupom KUD-a „Tkanica“, Okučani i KUD-a „Starča“, Gornji Bogićevci.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner