Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA.2017. (Foto - Video)

Jučer, 21.studenog,.2017. god u 18 h u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, održan je program Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA.

Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA

Sam projekt je proširen u 34 grada širom regije. Od Austrije do Bugarske, od Makedonije do Slovenije, od Crne Gore, preko Srbije, Bosne i Hercegovine do Hrvatske. Kroz cijeli ovaj tjedan održavati će se programi povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Osobno sam jako sretna da se ove godine priključilo dosta novih gradova, a posebno skupljam dojmove protekle večeri. Uz medijske pokrovitelje WebRadio Nova Gradiška (Momir Divjak i dragoj Kristini Piccolo na fotografijama ) koji nam je omogućio video live stream prijenos te Radio Rom iz Obrenovca (Zlatomir Jovanović) koji su direktno prenosili program pridružila nam se i Jabuka Tv te HRT s dragom nam gošćom, članicom povjerenstva za zaštitu od nasilja u obitelji Anom Tomašković. Posebno nam je drago što nam je došla izaslanica Grada Zagreba, posebna viša savjetnica za kulturu Nataša Jovičić, ispred organizacije B.a.B.e. gost nam je bila mlada magistra psihologije Marija Stojević, ispred Caritasove kuće za žrtve obiteljskog nasilja psihologinja Maja Šimić, ispred Centra za provedbu integracija Roma u Hrvatskoj, predsjednica Ana Dalipovski, ispred Saveza invalida HR i društva distrofičara psihologinja Ivona Poslon koji su nam donirali bjele vrpce kao potporu, a također nam je svojim prisustvom uveličala skup ispred Hrvatske matice iseljenika tajnica gđa. Diana Mašala Perković. Važnost je pridonio i dopis predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kojim je dala podršku i svoj glas protiv nasilja nad ženama.

Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA

Kao što sam i na samom programu rekla. Nije nam bitna politika niti lijeva niti desna, ali nam je itekako potrebna podrška svake državne institucije u radu i samom projektu koji iz godine u godine ide prema naprijed. 

Također se zahvaljujem dragim glazbenicima koji su na human način pristupili programu i odazvali se.
Naši su gosti svojim glazbenim sposobnostima, svojim ljubaznim pristupom , svojom čovječnošću dali itekako velik doprinos samom programu: Paula JusićZoran Sambolek i Snoopy (RETRO BOYs) i Antonia Mirat. 
Plesnim korakom kroz step i show dance, Paula Puđak nam je prikazala žrtvu žene koja se oslobađa i na krajnjem putu iznova blista. 
Divni hrvatski kazališni, filmski, televizijski glumci su na poseban način interpretirali sjajnu poeziju, tematski blisku programu, a to su: Zvonko NovoselZdenko Jelčić, Antun Tudić Tuna.
Uz njih su se priključili i književnici Kemal Mujičić i Marijan Grakalić , te unaprijed dogovoren draga pjesnička imena sa bloga:
Dijana JelčićDamir PilkoIvek Milčec, Božica Drakulić, Laura KlapkaHanna Klapka, Gordana Igrec, Lucia PavlovicKristina KorenSofia Sonja Sović, Abdulah Bećirevi-Alija, Zdenka Prodanović, Ljiljana Šiljak, Mirjana Minja Lukač, Ranka FerčekIvica JurinićŽeljka Kahlik Ružica Kišur-Črlenec
Na žalost mnoge smo morali odbiti jer bi program predugo trajao, tako da su nastupili samo unaprijed dogovoreni pjesnici koji su poslali uradak za blog. Kada radimo otvorene književne otvorene tribine tada mogu svi nastupiti.

Zahavaljujem se i ravnatelju Narodnog sveučilišta Dubrava, Željku Šturliću na prepoznavanju važnosti ovoga projekta te ustupanju dvorane, te naravno svom osoblju koje je ljubazno pripomoglo u pripremi.

Također hvala dragoj kolegici suradnici Ljiljani Lipovac kojoj sam s velikim povjerenjem ustupila veliki dio obaveza u samoj organizaciji programa u Zagrebu. 
Hvala i dragom kolegi pjesniku potpredsjediku Ogranka Matice hrvatske-Samobor Zoranu Perović koji ulijeva sigurnost ukazuje na greške i daje apsolutno veliku podršku samom projektu.

Hvala svim dragim sponzorima koji su nam nakon programa priuštili skromni domjenak uz razgovor i pjesmu.

I naravno veliko, najveće hvala svim gostima u publici koji su napunili dvoranu te svojim prisustvom podržali, apelirali i vrisnuli skupa s nama.

Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner