Prvim cjelovečernjim koncertom VS "Aurora" obilježila Svjetski dan glazbe

Vokalna skupina "Aurora", u glazbenom je smislu, na ovim našim prostorima, doista nova svjetlost, nova zora. Umjetničkom izvedbom VERONIKA TERZIĆ- umjetnička voditeljica,

MARINELA BANOVČIĆ, predsjednica;SANJA BIĆANIĆ, DRAGICA KEKEZ, MARIJANA MATOŠEVIĆ, MIRELA BRLIĆ-TRNKA, HELENA BARIŠIĆ, IRENA BILIĆ, na svom prvom cjelovečernjem koncertu, održanom u kavani "Exit" 17. lipnja.

Donijele su ozračje nekih viših duhovnih dimenzija, pregršt pozitivne energije, radosti, i poručile kako je život puno ljepši u zajedništvu s prijateljima, s braćom ljudima. Ujedno su na taj način obilježile i Svjetski dan glazbe, čijim će povodom nastupiti i u četvrtak 21. lipnja i u Kazališno koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu.

Brojni posjetitelji na vrtnoj terasi " Exita" uživali su u folklorno-tradicijskim, duhovnim, gospel skladbama, ali i tradicijskim dalmatinskim, istarskim, makedonskim i bugarskim, kao i poznatim hrvatskim pop skladbama. Ugostile su članice VS "Aurora" i goste, djecu i mlade, pa su tako svoj talent imali priliku pokazati:Filipa Banovčić i Gabriela Redžić,koja ih je pratila na najmanjoj gitari na svijetu-ukulele; Nives Dragičević i Marija Pejić (igrokaz "Portret prijateljice"); Rebeka Todorović, klavir; Domagoj Džanija, vokal i gitara. Pravom glazbeno- scenskom poslasticom počastio je i najmlađi sudionik koncerta, Marko Kekez, izvedbom skladbe "Laku noć", a s nekoliko završnih stihova pokazao kako je "bećar biti- zanat koji se uči od malih nogu".

Pravo iznenađenje svojim kolegicama s kojima je nastupila, kao i njihovoj Danijeli Šmuljić-Matošević, koja je na porodiljnom, pripremila je Marijana Matošević uručujući im prekrasne cvjetne aranžmane vlastite kreacije, a predsjednica Marinela Banovčić uručila je Zahvalnice svim sudionicima koncerta, kao i pokroviteljima, Gradu (zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina), i BPŽ (župan Danijel Marušić) te sponzorima i donatorima, među kojima je bio i Ivica Đikić, koji je za ovu prigodu osigurao razglas i brinuo o tonskom zvuku.

Glazba ne poznaje granice, povezuje ljude svih kontinenata, jedini je jezik kojega razumiju baš svi. VS Aurora i to je pokazala svojim sinoćnjim repertoarom, a izvele su ga u nekoliko blokova:1. Folklorno-tradicijske slavonske pjesme:SLAVONIJOM POLEGLA JE MAGLA, LIPO TI JE RANO URANITI, CRNE OČI, VOLIM DIKU; 2. Duhovne šansone: STAVI ME KAO ZNAK,KAO KOŠUTA,NE BOJ SE JER JA SAM S TOBOM,HVALOSPJEV LJUBAVI i SRCE PREDAJEM TI; 3. Tradicijske dalmatinske, istarske, makedonske, bugarske skladbe:NARANČA,ŠTO MI E MILO,ERGENDEDO, ČIJA JE ONO DIVOJKA, U NAŠEG MARINA, SINOĆ KAD SAN TI PROŠA; 4. Uslijedio je gospel: I WILL FOOLOW HIM, THIS LITTLE LIGHT, THE LION SLEEPS TONIGHT, SIYAHAMBA, HAPPY DAY; 5. Hrvatskim pop skladbama pitala je VS Aurora: Je li teško reći OPROSTI, kuda idu DOBRE DJEVOJKE; pokazala koliko VJERUJU U LJUBAV, pozvala da UHVATIMO RITAM, STALE SU I NA KANTUN i na kraju poručile ŽIVOT NIJE SIV!

Ukratko o VS "AURORA"

Zašto su odlučile osnovati Udrugu i nastupati kako na manifestacijama grada i izvan njega, tako i na različitim obiteljskim i drugim svečanostima, kada ih pozovete, nakon povog koncerta bit će to, vjerujem, i češće?????!!!

Odgovor je jednostavan- ove dame, učiteljice, poduzetnice, glazbenice - vole pjevati, s glazbom svakodnevno žive, a okupljanje u udrugu omogućuje im provesti i neke lijepe projekte kako za najmlađe-vrtićance, tako i za one s iskustvom. Djeluju nešto više od godine dana. Zahvalne su Industrijsko-obrtničkoj školi i ravnatelju prof. Miji Matoševiću na razumijevanju i ustupljeni prostor za vježbe. Njeguju obrade tradicijski pjesama, kako hrvatskih tako i tradicijske drugih podneblja i naroda, izvode popularnu glazbu, duhovnu, gospel. Njihovi projekti kojima su aplicirale za proračunska sredstva grada, kao i druge udruge imale su uspjeha, što im je dodatna motivacija i vjetar u leđa provesti kreativne, umjetničke ideje, kojih je već sada na pretek.

DSCN0394

DSCN0395

DSCN0396

DSCN0397

DSCN0398

DSCN0399

DSCN0400

DSCN0401

DSCN0402

DSCN0403

DSCN0404

DSCN0405

DSCN0406

Iskrene čestitke VS "Aurora" na ovom prekrasnom glazbenom putovanju i doživljaju, kao i svima koji su vrijednosti njihovih ideja i umjetničkog izričaja prepoznali i podržali. Vjerujemo kako ćemo ih od sada češće viđati i na našim brojnim manifestacijama i imati priliku uživati u njihovoj umjetničkoj interpretaciji.