"U ljetnu večer", koncert pod zvijezdama

Klasiku razumiju i poznaju samo neki nadareni ljudi, ali oni tu ljepotu vrlo rado daruju svima koji su spremni zaviriti u kutak vlastite duše, sabrati se i zaploviti na valovima bezvremenskih kompozicija poznatih "majstora nota".

 

Iznimno se takvoj mogućnosti vesele mladi glazbenici koji su dobili priliku i na NG glazbenom ljetu tijekom dosadašnjih godina nastupiti i pokloniti publici nezaboravne večeri.

A glavni "krivac" i pokretač ovog koncerta "pod zvijezdama" je Željko Brčić-Duša, koji je ovogodišnji pratio u publici. Uz njega su bili i Zdravko Sokić, Antun Špoljarić, negdje s neba, sigurni smo, pratili su ga i naši Zlatko Štefanac i čika Puco, a u mislima s nama bio je,vjeujem i Zdravko Podgornjak-ljudi koji su cijelu ovu prelijepu glazbeno-kulturnu priču i pokrenuli prije 23. godine.

Cilj ovakvih glazbenih večeri bio je uvijek dati priliku nadarenim, uspješnim i vrijednim mladim ljudima našega kraja, županije, ali i bliže okolice.

Tako su u "ljetnom vrtu" kavane "Exit" u Novoj Gradiški 12. kolovoza nastupili mladi glazbenici iz Slavonskoga Broda, Paulina Kovačević- gitara i Hrvoje Aušić- klavir. Koncertom su podarili prekrasne trenutke i poseban doživljaj bezvremesnke ozbiljne glazbe djelima Bacha, Torroba, Rodriga i naše Dore Pejačević.

I kako su nam u razgovoru i sami rekli i za njih je muziciranje na ovakvom mjestu bilo novo, izuzetno lijepo iskustvo. A u Novoj su Gradiški gostovali zahvaljujući prof. Daliboru Timarcu, zaljubljeniku u glazbu koja mu je i životni poziv, rodni Cernik i HPD "Tomislav" u kojemu vodi Juniorski tamburaški orkestar.

Za kvalitetnu tonsku potporu pobrinuli su se Antun Špoljarić- Špoljo i mladi Karlo Matijević, inače član ekipe "Školskog radija" Elektrotehničke i ekonomske škole NG.

Ovogodišnji koncert "U ljetnu večer" pratili su, u ime organizatora 23. NG glazbenog ljeta, Grada NG, TZ i Udruženja obrtnika, Mihaela Đeraj voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti, Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, kao i Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika, a u publici su, među ostalima, bili i članovi HPD "Graničar" NG, njihova voditeljica prof. Ivana Bušić, kao i nekoliko članica VS "Aurora", koji je također svoj prvi cjelovečernji koncert s gostima- mladim nadarenim učenicima- imao u kavani "Exit".

Svakako treba istaknuti kako su doprinos ovom koncertu dali i vlasnici kavane "Exit" Viktorijo i Manuela Brdar, koji su i ovoga puta potvrdili kako imaju sluha za kvalitetne sadržaje, koji obogaćuju kulturni i glazbeni život grada.

Koncert pod zvijezdama A

O mladim glazbenicima

Paulina Kovačević (Slavonski Brod 1995.) počela je glazbeno školovanje u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu u klasi prof. Zdenke Seletković.Tijekom toga razdoblja sudjelovala je na brojnim koncertima i smotrama te regionalnim natjecanjima u Hrvatskoj na kojima je redovito osvajala i vrijedne nagrade.Na međunarodnom natjecanju Mauro Giuliani u Italiji osvojila je drugu nagradu, a na festivalu u Murskoj Soboti u Sloveniji prvu.Od 3. razreda osnovne glazbene škole redovito je pohađala međunarodnu ljetnu školu gitare kod prof. Xhevdeta Sahatxhije kod kojega je kasnije nastavila srednjoškolsko obrazovanje. Nakon mature 2013. upisala je gitaru (VI. Odsjek) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Tomislava Vukšića. Tijekom školovanja usavršavala se kod brojnih uglednih gitarista, a trenutno je na petoj godini studija gitare i u šk. Godini 2017/2018. zaposlena je kao učiteljica gitare u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

Hrvoje Aušić (Slavonski Brod, 1994.) kao jedanaestogodišnjak je krenuo na sate klavira i solfeggia kod profesorice Sanje Nuhanović te je polažući ispite u Glazbenoj školi Slavonski Brod završio osnovno glazbeno obrazovanje. Godine 2009. nastavio je srednjoškolsko glazbeno obrazovanje, smjer klavir, u klasi prof. Zdravke Tekić-Dadić. Tijekom srednje škole nastupao je na školskim koncertima, sudjelovao na smotrama pijanista.Godine 2013. upisuje preddiplomski studij glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Trenutno je na petoj godini, odnosno na diplomskom studiju glazbene pedagogije. U šk. God. 2017/2018. bio je zaposlen kao zamjena na mjestu nastavnika solfeggia i teorije glazbe u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner