Otvorenje izložbe PET SHOP

Iz POUMAR-a pozivaju na otvorenje izložbe Pet Shop, vizualne umjetnice Ivane Filip Otvorenje će se održati u petak, 7. 9. u 18,00 sati u obnovljenom izložbenom prostoru Doma kulture.

 

O umjetnici: 

Ivana Filip, vizualna umjetnica, rođena je u Novoj Gradiški. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2002., a 2016. na akademiji likovnih umjetnosti Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu.

Bavi se aktivizmom, piše, podučava, volontira. Članica je HULU i HDLU. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (u Essenu, Veneciji, Amsterdamu, Rotterdamu, Zagrebu, Splitu, Trogiru, Osijeku…). Živi i radi u Splitu.

Radeći u medijima performansa, videa, fotografije i instalacije, suočava publiku s njihovim sustavima vjerovanja u odnosu na sadašnji način života i postojanja, propitkujući pojmove dobrog i lošeg, osobnog, političkog, antropocentričnog, empatičnog, etičnog. Koristi alate iz raznih disciplina: antrozoologija, duhovnost, socijalni i znanstveni eksperimenti, religija, psihologija, aktivizam, svakodnevan život i osobna iskustva. Prethodni studij ekonomije utjecao je na autoričino propitkivanje održivosti radova, nematerijalnost, reciklažu, životni krug materijala i onog što nazivamo proizvod-umjetnički rad. U svakom kreativnom procesu postoji pokretačka snaga koja je nekad vidljiva, ali nekad i nije, u samom umjetničkom radu, neka vrsta male katarze koja mijenja umjetnika, ali i krajnjeg konzumenta.

Bavi se aktivizmom, piše, podučava, volontira. Članica je HULU i HDLU. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (u Essenu, Veneciji, Amsterdamu, Rotterdamu, Zagrebu, Splitu, Osijeku…).

Umjetnica o projektu PET SHOP::

Izložba PET SHOP zajednički je nazivnik radova nastalih posljednjih nekoliko godina kojima nastavljam istraživanje odnosa čovjeka i životinje, odnosno čovjeka prema životinjama. Taj odnos zrcalo je nas samih, bezuvjetno, iskreno i ne manipulira.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner