PREDSTAVLJANJE KNJIGE DRUGI PREON, ČETVRTI KOLOSIJEK

Velika nam je čast i radost biti organizatorima predstavljanja jednog posebnog „zavičajnog“, a svevremenskog i „sveljudskog“ romana znakovita naslova DRUGI PERON, ČETVRTI KOLOSIJEK

: roman o Slavoniji, ljubavi i osamdesetima autorice Mirele Španjol Marković, a u izdanju Beletre iz Zagreba.

Opširnije...

"Svilu prelo zlato materino"

Stih je pjesme koja se u Davoru pjevala u šetanom kolu i po kojoj je i radionica u organizaciji Gradskog muzeja Nova Gradiška i muzejske savjetnice Vesne Kolić Klikić i naslovljena, a održana je 18. svibnja u povodu Međunarodnog dana muzeja.

Radionica je bila namijenjena djeci uzrasta razredne nastave i realizirana je u suradnji s OŠ Ljudevita Gaja, a sudjelovalo je oko 60-ero učenika.

Opširnije...

"Lipa moja Slavonijo"- XV. Međunarodni susret koreografiranog folklora u Cerniku

U mjestu Cernik, gdje se poštuju svetinje, vjera, obitelj i domovina i čiji ljudi od pamtivjeka čuvaju, njeguju i s ponosm pokazuju vrijednosti duboko utkane u nacionalno biće i korijene našega naroda.

Lipa moja Slavonijo

U organizaciji KUU Cernik i pod pokroviteljstvomo istoimene općine, 12. je svibnja održan tradicionalni XV. Međunarodni susret koreografiranog folklora. Riječi dobrodošlice uputio je Ivan Ivanović, predsjednik KUU Cernik, a potom i načelnik Vitomir Žakić, koji ga je i otvorio.

Opširnije...

"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih"

Izuzetno zanimljiva i poučna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba otvorene u novogradiškom Gradskom muzeju 26. travnja.

Najmanji orkestar

Prethodila joj je u prijepodnevnim satima Konferencija za novinare na kojoj je Petar Crnčan, mag.experimentalne biologije, uz dr. sc. Ivu Mihoci, autor izložbe, upoznao s njezinim značenjem, smislom i porukom.

Opširnije...

"Superjunaci"

Predstava  Teatra "Poco Loco" iz Zagreba i Kazališne družine "Pinklec" iz Čakovca, nezavisnih kazališta, koja nastavljaju istraživati nove kazališne oblike i teme važne za mladu publiku

. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Matija Antun Relković" vidjela su je i djeca novogradiških OŠ Ljudevita Gaja i "Mato Lovrak" njih 250.

Opširnije...

Potkategorije

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner