Priopćenje Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije 25. travnja 2020. - deveti i uzastopni dan BEZ NOVOOBOLJELIH

Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na  koronavirus (COVID-19.) Svi do sada pristigli nalazi testiranja su NEGATIVNI. Tako je današnji dan ujedno i 9 uzastopni dan bez novih slučaja oboljenja od COVID-19.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Opširnije...

Prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite za ukidanje propusnica na području županije

Odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se otvara mogućnost da na prijedlog županijskih stožera CZ.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prije stavljanja izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta stalnog prebivališta, MOŽE ukinuti mjeru iz stavka 1. točke spomenute Odluke za područje pojedine županije ili dijela županije.

Opširnije...

Na sutrašnjoj sjednici Stožera Civilne zaštite BPŽ rasprava o mogućnosti proglašenja županije jedinstvenim epidemiološkim područjem

Sukladno pristigloj Odluci nacionalnog stožera civilne zaštite otvara se mogućnost da na prijedlog županijskih stožera CZ.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prije stavljanja izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta stalnog prebivališta, MOŽE ukinuti mjeru iz stavka 1. točke spomenute Odluke za područje pojedine županije ili dijela županije, u kojem slučaju na tom području za kretanje NEĆE BITI potrebna e-propusnica.

Opširnije...

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE BPŽ (18.04.2020.) -svi nalazi negativni

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije svi pristigli nalazi osoba testiranih na novi koronavirus COVID-19 bili su NEGATIVNI. 

Također, bilježimo i 2 nove osobe koje su ozdravile budući su im dva uzastopna nalaza bila negativna. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Opširnije...

Andrija – prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj živi na WhatsAppu

Andrija je prvi digitalni asistent na bazi umjetne inteligencije koji svojim nadljuskim snagama pomaže u borbi protiv koronavirusa.

 

Andrija je digitalni osobni asistent namijenjen svakom hrvatskom građaninu, s njim možete komunicirati na WhatsAppu slanjem ključne riječi „Pozdrav“ na broj +385 99 775 3049 koji je potrebno najprije spremiti u imenik.

Opširnije...

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite BPŽ potvrđene su tri novooboljele unašoj županiji

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je danas tiskovnu konferenciju u 10 sati na kojoj je izvijestio javnost o svim novim informacijama vezanim uz epidemiju koronovirusa.

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković istaknuo je, da su u protekla 24 sata zabilježena tri nova slučaja pozitivnih osoba na koronavirus.

Opširnije...

V A Ž N O !! Obavijest udrugama i neprofitnim organizacijama

Sukladno Odluci o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih Državnim proračunom Republike Hrvatske i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika Državnog proračuna za 2020. godinu

Vlade Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 41/20), a uzimajući u obzir cijelu situaciju uslijed epidemije bolesti COVID-19, obavještavamo Vas da ce Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije (u daljnjem tekstu: Županija) koji financira i ugovara provedbu programa i projekata od općeg interesa za opće dobro na temelju provedenih javnih natječaja odnosno poziva, do daljnjega privremeno obustaviti donacije koje su se trebale provoditi po javnim natječajima odnosno pozivima kako slijedi:

Opširnije...

Ukupno dosad 1079 osoba zaraženih koronavirusom

Trenutno je potvrđeno ukupno 1079 osoba zaraženih koronavirusom, a 92 osobe su ozdravile. Dosad je osam osoba preminulo.

VAŽNO! Od 1. travnja se zaražene osobe prikazuju prema evidenciji mjesta prebivališta, za razliku od dosad, kad se statistika vodila prema lokaciji uzimanja uzorka. Te će promjene utjecati na broj po županijama radi točnijeg prikaza, ali ne na ukupan broj.

Opširnije...

Nove mjere pomoći poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dopunom i realizacijom mjera pomoći poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19.

 

S tim ciljem na sjednici Vlade Republike Hrvatske 2.travnja donesen je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o poljoprivredi, donesene su odluke o javnoj nabavi poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda javnih naručitelja i privremenoj izvanrednoj mjeri pomoći malim mljekarama te Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

Opširnije...

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na Konferenciji za medije 3. travnja potvrdio još dvije pozitivne osobe na koronavirus

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković rekao je kako su od jučer, 2. travnja na području Brodsko-posavske županije potvrđene još dvije osobe pozitivne na koronavirus.

Nalazi su pristigli tijekom jučerašnjeg dana i jutros čime je ukupan broj dosada zaraženih na području županije 10, s time da je jedna pacijentica ranije preminula.

Opširnije...

Ukupno dosad 1011 osoba zaraženih koronavirusom

Trenutno je potvrđeno ukupno 1011 osoba zaraženih koronavirusom, a 88 osoba je ozdravilo. Dosad je sedam osoba preminulo.

VAŽNO! Od 1. travnja se zaražene osobe prikazuju prema evidenciji mjesta prebivališta, za razliku od dosad, kad se statistika vodila prema lokaciji uzimanja uzorka. Te će promjene utjecati na broj po županijama radi točnijeg prikaza, ali ne na ukupan broj.

Opširnije...

U Osijeku implementiran centralni sustav za nadzor iz zraka pomoću bespilotnih letjelica

S ciljem povećanja sigurnosti građana pogođenih zdravstvenom krizom uzrokovanom virusom COVID-19, MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek za potrebe kontrole provođenja mjera Stožera civilne zaštite RH implementirao je centralni sustav za nadzor iz zraka pomoću bespilotnih letjelica. 

Uvođenje samog sustava u primjenu odvijalo se u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Stožerom civilne zaštite grada Osijeka i Policijskom upravom osječko-baranjskom.

Opširnije...