Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

PREDSTAVLJANJE EU PROJEKTA – Udruga “Prevencija” i partneri u akciji

DSCN0357

NOVA GRADIŠKA – „Osnažimo se za podršku djeci, mladima i obiteljima u riziku“ naziv je projekta koji su u novogradiškoj Gradskoj vijećnici predstavili nositelji, članovi zagrebačke Udruge „Djeca prva“, brodsko posavske Poliklinike „Zlatni cekin“ i novogradiške „Prevencije“. Riječ je o projektu čiji je osnovni cilj doprinijeti povećanju sposobnosti organizacija civilnog društva za umrežavanjem u pružanju socijalnih usluga ranjivim društvenim skupinama na području Brodsko posavske županije.

Projekt financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja „Jačanje sposobnosti civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“, vrijedan 358 tisuća kuna, provodit će se 14 mjeseci, zaključno do 28.veljače  2016.godine, kroz niz ciljanih edukacijskih radionica i treninga namijenjenih djelatnicima organizacija civilnog društva, djelatnicima ustanova socijalne skrbi, te, posebno volonterima, koji će se na taj način, dodatno osvijestiti o značaju prepoznavanja potreba društva i pojedinaca, kao i svih ranjivih skupina. Provedbom projekta dugoročno će biti unaprijeđeni kapaciteti civilnog društva na području Brodsko posavske županije u sektoru pružanja socijalnih usluga. Projekt, osim toga, obuhvaća i područje razvijanja partnerstva i međusobne suradnje OCD-a i ustanova socijalne skrbi, kao i izradu protokola o zajedničkoj suradnji.

DSCN0361

Kroz projekt će biti podržan i razvoj novih oblika i vidova socijalnih usluga za djecu, mlade i obitelji u riziku, kao i iniciranje Koordinacije za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih na području provedbe projekta. Tiskovnoj su konferenciji na kojoj je projekt službeno predstavljen, uz nositelje, predstavnike dviju Udruga i specijalizirane poliklinike, prisustvovali zamjenica novogradiškog gradonačelnika, magistrica Ljiljana Lukačević, predstavnica Županijskog Zavoda za javno zdravstvo-službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti, dr.Irena Jurišić, ravnateljice Centara za socijalnu skrb Nova Gradiška i Slavonski Brod, Vesna Latinović i Slavica Nikšić, te predstavnici odgojno obrazovnih ustanova s područja županije na kojoj će, narednih 14 mjeseci, projekt provoditi.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik