Sudionici projekta "Školski radio" napravili prve praktične korake u UNITAS WebRadiju

Prva praktična radionica u sklopu projekta "Školski radio" za sudionike- učenike i učenice ETŠ i ekonomske srednje škole održana je u prostoru UNITAS WebRadija.

Školski radio radionica No.1

Njih osmero, a stigli su u pratnji svog mentora, prof. Tibora Čolovića, steklo je prva najosnovnija praktična znanja za miks-pultom, a okušali su se u snimanju razgovora svojih kolega u studiju, mijenjali uloge, montirali snimljeno, uočavali vlastite pogreške, uspijevali ih, nakon pokazanoga i samostalno otkloniti.

Radionica "Medijska pismenost" u ETŠ, ekonomskoj školi

"Medijska pismenost" bila je tema druge radionice održane 2. studnoga u novogradiškoj Elektrotehničkoj,  ekonomskoj srednjoj školi s članovima novinarske sekcije i sudionicima u projektu "Školski radio" čiji je nositelj Udruga NG-Buntovnici, Nakladnik UNITAS Webradija., a partneri ETŠ, ekonomska i gradska OŠ "Mato Lovrak" uz podršku Grada NG i portala AEM-a medijskapismenost.hr.

Riječi je bilo o tome što je medijska pismenost i na koga se odnosi (mediji, djeca, odgojne ustanove,  roditelji).

Mladi i odgoj za medije

U sklopu projekta "Školski radio", kojega u partnerstvu provode Udruga NG-Buntovnici, Nakladnik UNITAS WeBradija, Elektrotehnička i ekonomska srednja škola te OŠ "Mato Lovrak" Nova Gradiška,

održana je 25. listopada druga radionica s temom "Medijska pismenost". Provedena je u OŠ "Mato Lovrak" s učenicima, članovima novinarske sekcije škole i njihovim mentoricama Natalijom Golovrški i Sanelom Jurić, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Počinje pilot-projekt otvaranja Školskog radija i "male škole novinarstva"

UNITAS WebRadio i neprofitni nakladnik, Građanska inicijativa „NG-Buntovnici“, pokrenuli su ovaj projekt zahvaljujući suradnji s Gradom Nova Gradiška, Elektrotehničkom i ekonomskom školom te OŠ "Mato Lovrak".

skolski radio logo

Učenici obje škole bit će educirani kroz niz radionica tijekom 10,,11., i 12. mjeseca ove godine i usvojiti osnovna teoretska, ali i praktična novinarska znanja primjerena njihovoj dobi te u konačnici biti osposobljeni samostalno realizirati  radijske emisije, kao i foto i pisane priloge na školskim stranicama.

Srednjoškolce i osnovnoškolce ujedinio projekt "Školskog radija"

G.I. "NG-Buntovnici", neprofitni nakladnik UNITAS WebRadija Nova Gradiška u suradnji s Elektrotehničkom i ekonomskom školom i OŠ "Mato Lovrak" uz potporu Grada pokrenula je projekt "Školskog radija". Pokrovitelj projekta je  Portal medijskapismenost.hr , Agencije za elektroničke medije.

skolski radio logo

Prva radionica na kojoj je sudjelovalo 15 osnovnoškolaca i 17 srednjoškolaca s mentorima, pedagoginjom ETŠ i ekonomske škole prof. Mirom Linjaković i ravanteljicama obje škole, Vesnom Lončar-Cindrić i Sanjom Muller Zoričić  održana je 5. listopada.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška