Noviteti od 27.11.2017.

Noviteti književnih djela na odjelima Gradske knjižnice Nova Gradiška

NGB moljac

ODJEL ZA ODRASLE:1. ŠEST MILIMETARA – JOSIPA PAVIČIĆ BERARDINI (U svojoj ispovijesti J. Pavičić iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u životu, nakon što joj je u 35. Godini dijagnosticiran karcinom dojke).2. OAZA ZALAZEĆEG SUNCA – BAHAA TAHER ( Roman zasigurno najboljeg i najoriginalnijeg suvremenog egipatskog književnika napisan prema istinitoj priči s kraja 19. St. o egipatskom policijskom oficiru).3. GODINA POTOPA – MARGARET ATWOOD (Na istoku sunce sve jače prži i daje crvenu nijansu plavosivoj maglici koja obilježava daleki ocean. Strvinari koji se gnijezde na telefonskim stupovima šire krila kako bi ih osušili. Zrak blago miriše na paljevinu. Bezvodni potop – pošast stvorena ljudskom rukom – donio je kraj svijeta).4. KNJIGA ŽALBE – IVICA IVANIŠEVIĆ (Ivanišević je svoje junake, kvartet pisaca, različitih nacija i poetičkih preokupacija, smjestio u rezidenciju za pisce u "rumunjskoj nigdini", gdje bi svatko trebao raditi na svojoj knjizi. U izolirane uvjete oni dolaze sa svojim privatnim i profesionalnim "fejlovima"…)


5. PISMO – KATHRYN HUGHES (Tina Craig radi od jutra do sutra i volontira u trgovini rabljenom robom kako bi pobjegla iz nesretnog doma i supruga zlostavljača. Provjeravajući džepove nošena odijela, nalazi staro pismo u zalijepljenoj omotnici s poštanskom markom. Tina otvori pismo i pročita ga, a ta će odluka zauvijek promijeniti tijek njezina života. ODJEL ZA DJECU:

1. PADA SNIJEG – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON i LAUREN MYRACLE (Davne 2008. godine, troje popularnih young-adult autora odlučiše unijeti malo romantične topline u zimske mjesece, pa sjedoše i napisaše ove tri šarmantne ljubavne priče. No, napisali su ih na zanimljiv način – svatko od njih napisao je zasebnu ljubavnu priču o različitim likovima, no se svi oni jedni s drugima susreću na Badnjak u Gracetownu, snijegom okovanom gradiću u kojem se nikada ništa zanimljivo ne događa…)


2. DOKTOR PROKTOR I VELIKA KRAĐA ZLATA – JO NESBO (Četvrti, urnebesni nastavak senzacionalnog dječjeg serijala o zgodama i nezgodama smotanog profesora Proktora, mudrice Lise i dražesnog Mrve, a iz pera jednog od najprodavanijih svjetskih autora za djecu i odrasle).3. MAŠA I UČITELJICA – SANJA PILIĆ (Maša zna kako je učiteljica vrlo važna osoba u životu svakog djeteta. Kako vrtićke, tako i školske učiteljice nauče djecu mnoge stvari korisne za čitav život. Kako će im Maša zahvali na svemu što su ju naučile?)4. JEŽIĆ JE TUŽAN JER NIJE POBIJEDIO U IGRI – TATJANA GJURKOVIĆ I TEA KNEŽEVIĆ (Edukativna slikovnica sa savjetima za djecu i roditelje).5. ZALJUBLJENI ŽABAC – BRUNO KUMAN (Priča koja je nastala kao animirani film koji je nakon uspješnog prikazivanja na festivalima diljem cijelog svijeta doskakutao i u slikovnicu.)