Izdvojeni Glas

Gradonačelnikov novogodišnji „party“

Ili…a zašto, stvarno, ne drugačije?

 

I mada, u političkom smislu, i nije Bog zna kako počela, godina gospodnja 2016.u lokalnim je okvirima ispraćena onako kako se to radi u pravim gradovima

Neformalnim, a ipak svečanim druženjem onih koji grad pokreću i onih koji „upravljaju“. Dobar je to potez (ne i manje važno, najmlađeg našeg ) gradskog „lidera“, koji je upravo gospodarstvo proglasio strateškom razvojnom granom grada. I mada su na skup ovakvih karakteristika, kako to već uvijek i svugdje drugdje biva, u svrhu vlastite promocije, ili, tek održavanja postojćeg imidža ( kakav god on bio), zalutali i pokoji ( očekivani) lokalni „outsideri“, gradonačelnikovo novogodišnje druženje ispunilo je svoju izvornu zamisao okupivši respektabilan broj najrelevantnijih novogradiških poduzetnika, obrtnika i čelnih ljudi gradskih tvrtki.

Uostalom „Vi ste nositelji ovog grada, zapošljavate li jednog ili stotinu ljudi, zbog čega se redovno plaćaju porezi i prirezi koji, na kraju krajeva, hrane ovaj grad. Stoga ćemo danas mi nahraniti vas. Pozvao sam vas da vam iskažem poštovanje i da se nađemo za istim stolom. Nadam se kako će ovo postati tradicija i kako ćemo se, družeći se, razmjenjujući iskustva, rezimirajući učinjeno, okupljati i narednih godina, promišljajući što možemo učiniti bolje.“, rekao je, u maniri političara koji okuplja, ali i prije svega, uvažava stručnjake, poduzetnike i obrtnike, u maniri čelnika grada kojem je u osobnom, ali i stranačkom fokusu-gospodarstvo, ali i u maniri uspješnog poduzetnika, gradonačelnik Vinko Grgić.

Poziv na gradonačelnikovo novogodišnje druženje upućen je i predstavnicima medija-novinarima-šljakerima, ali i novinarima-vlasnicima. Gradonačelnikov „party“ poslužio je za međusobnu razmjenu iskustava, ali i za podvlačenje završne  crte.. A, godina je, u svakom smislu, ( prije svega onom lokalno-političkom),  bila, u najmanju ruku , neobična. Ako ni zbog čega drugog, a onda zbog činjenice kako je na papiru, počela tek u srpnju, kada je proračun konačno izglasan, a službeno, čak dva mjeseca kasnije, u rujnu, kada se konačno počelo i raditi. Od tada do danas učinjeno je puno.Ili, zapravo ništa. Pokrenuto svašta. Ili opet ništa. Ovisno o tome koga pitate. Ovisno o  tome jeste li jedan od onih likova kojima je čaša polupuna ili poluprazna. Na kraju krajeva, koja god tvrdnja bila bliže istini, svaki od Novogradiščana, svatko od potencijalnih birača, ionako će vlastitu istinu, onu s kojom ćemo biti upoznati svi, reći u svibnju.

29.12.2016-ngb-011

29.12.2016-ngb-008

29.12.2016-ngb-007

29.12.2016-ngb-006

29.12.2016-ngb-005

29.12.2016-ngb-004

29.12.2016-ngb-003

29.12.2016-ngb-002


WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner